ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 30434
№ 30434  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Парайце, калі ласка, літаратуру па тэме "Мастацтва Заходняй Беларусі ў 1920-1940-я гады". Вялікі дзякую!!!
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (ЭК НББ, БД «Гісторыя Беларусі», БД «Культура і мастацтва Беларусі», Репозиторий Белорус. гос. ун-та культуры и искусств)
1. Алексіна І. А. Аматарская тэатральная культура Заходняй Беларусі ў 20–30-я гг. XX стагоддзя: на прыкладзе Прыдзісненскага рэгіёна // Культура Беларусі : матэрыялы навук. канф. аспірантаў, Мінск, 14 мая 1997 г. : у 2 ч. / Беларус. ун-т культуры ; рэдкал.: А. У. Пазнякоў (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 1998. – Ч. 1. – С. 54–61 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by/handle/123456789/14736?show=full (12.12.2017). Шифр НББ: 1БА155851
2. Гваздзёў С. М. Крэскі да партрэтаў мастакоў з Заходняй Беларусі : нарысы / С. Гваздзёў. – Мінск : Галіяфы, 2013. – 321 с. Шифр НББ: 1Н//627849(039)
3. Гваздзёў С. Неабходна «рэстытуцыя» мастацкага кантэксту Заходняй Беларусі, спадчыны Віленскай школы // Рэстытуцыя культурных каштоўнасцей: праблемы вяртання і сумеснага выкарыстання (юрыдычныя, навуковыя і маральныя аспекты) : матэрыялы Мiжнар. навук. канф., якая адбылася ў Мiнску пад эгiдай UNESCO 19–20 чэрв. 1997 г. / рэдкал.: А. Мальдзіс (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 1997. – С. 162–168.
(Да праблемы стварэння банка даных «Слоўніка заходнебеларускага мастацтва»)
Шифр НББ: 1АР125370
4. Лабачэўская В. Ганчарства на Беларусі. Архіўныя звесткі пра народныя промыслы Заходняй Беларусі ў 1930-я гады // Народ. творчасць. – 1997. – № 1. – С.19–21. Шифр НББ: 3ОК7782
5. Лабачэўская В. Польскія адкрыцці : Палеская кераміка: з гісторыі вывучэння ганчарнага промысла на Палессі польскай даследчыцай В. Шрайбер у 1920–1930 гг. // Мастацтва. – 1998. – № 8. – С.71–74. Шифр НББ: 3ОК1214
6. Ліс Я. А. Беларуская гістарыяграфія аб выяўленчым мастацтве Заходняй Беларусі // Гістарыяграфія гісторыі Беларусі: стан і перспектывы развіцця : матэрыялы навук. канф., прысвеч. 70-годдзю Ін-та гісторыі НАН Беларусі, Мінск, 6–7 кастр. 1999 г. / Ін-т гісторыі НАН Беларусі ; рэдкал.: М. Касцюк (гал. рэд.) [і інш]. – Мінск, 2000. – С. 246–248. Шифр НББ: 1БА325554
7. Ліс Я. А. Да праблемы выяўленчага мастацтва Заходняй Беларусі [1920–1930 гг.] // Гістарычная навука і гістарычная адукацыя ў Рэспубліцы Беларусь: стан і перспектывы развіцця : матэрыялы II Усебеларус. канф. гісторыкаў, Мінск, 10–11 крас. 1997 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; рэдкал.: М. П. Касцюк (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 1999. – С. 176–177. Шифр НББ: 1БА195846
8. Мазаник О. В. Художественная культура Западной Беларуси 1920–1930-х гг.: по материалам архивных поисков // X Мiжнародныя Кiрыла-Мяфодзiеўскiя чытаннi, прысвечаныя Дням славянскага пiсьменства i культуры : матэрыялы чытанняў, Мінск, 24–26 мая 2004 г. / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў ; рэдкал.: М. А. Бяспалая (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2005. – С. 106–109 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by/handle/123456789/3109 (12.12.2017). Шифр НББ: 1БА459349
9. Улейчик Н. Л. Белорусский национальный театр в Западной Беларуси в 1920–1930-е годы // Славянскі свет: мінулае і сучаснае : матэрыялы Рэсп. навук. канф., Мінск, 26 сак. 2004 г. : у 3 ч. / Беларус. дзярж. пед. ун-т ; рэдкал.: А. П. Жытко (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2004. – Ч. 2. – C. 53–57. Шифр НББ: 1БА350243
10. Царук Н. А. Тэатральная дзейнасць у Заходняй Беларусі // Беларус. гіст. часоп. – 2002. – № 5. – С. 60–67.
(З гісторыі беларускага тэатра (1921–1939 гг.))Шифр НББ: 3ОК6078
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.