ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 31732
№ 31732  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Дапамажыце, калі ласка, знайсці інфармацыю аб вёсцы Грушаўка Ляхавіцкага раёна на Беларусі. Цікавіць усё што звязана з гісторыяй, этнаграфіяй, развіццём інфраструктуры і культурнага жыцця гэтай вёскі. Таксама цікавяць матэрыялы газет, у тым ліку раённых. Адным словам, мне патрэбна як мага больш інфармацыі. Вялікі вам дзякуй!
Ответ: Добры дзень. Прапануем азнаёміцца (крыніцы: Yandex, ЭК НББ, БД «Ад мінулага да сучаснага», БД «Гісторыя Беларусі», БД «Культура і Мастацтва», тапаграфічная картатэка артыкулаў):
1. Грушаўка : буклет-даведнік / рэд. У. Гілеп. – Мінск : Светач, 2004. – 22 с. Шифр НББ: 1БА439865
2. Емяльянчык У. Пан Тадэвуш з Грушаўкі // Культура. – 1993. – 4 верас. – С.6–7. Шифр НББ: 4Н//323
3. Каваленка І. Фальклорны спеў пасуе Грушаўцы // Ляхав. весн. – 2004. – 21 жн. – С. 7. Шифр НББ: 4Н//3712
4. Лапанік Ф. Ажываюць сівыя муры // ЛіМ. – 2006. – 7 крас. – С. 15. Шифр НББ:4Н//334
5. Пашкавец П. Прыгадалі славутага земляка // ЛіМ. – 1997. – 29 жн. – С. 4. Шифр НББ: 4Н//334
6. Сядзібна-паркавы ансамбль у вёсцы Грушаўка. Агульныя звесткі. [Электронны рэсурс] : [сайт]. – [Мінск], 2018. – URL: http://liblh.by (12.07.2018).
7. Турыянскі М. Гісторыя маёнтка Грушаўка, пісаная Міхасём Турыянскім // Мастацтва. – 1993. – № 12. – С.47–51. Шифр НББ: 3ОК1214
8. Ус В. Свята ў Грушаўцы, або Вяртанне Тадэвуша Рэйтана [1742–1780] // Звязда. – 1997. – 27 жн. – С. 6. Шифр НББ: 4Н//245
9. Чарановіч С. Лесвіца ў неба // Наша вера. – 2002. – № 4. – С. 56–59. Шифр НББ: 3ОК7327
10. Черенович С. Грушевка: дом, в котором никто не живет // Туризм и отдых. – 2007. – 22 февр. – С. 18, 20. Шифр НББ: 4Н//685
11. Шэстак Ю. Т. Аднаўленне сядзібы Рэйтанаў у Грушаўцы (XVIII – пач. XX ст.) // Вестн. Полоц. гос. ун-та. Сер. F, Строительство. Приклад. науки. – 2017. – № 8. – С. 9–13. Шифр НББ: 3ОК11750
12. Щура О. В. Использование нереставрированных объектов в экскурсионных маршрутах на примере усадьбо-паркового комплекса Рейтанов (д. Грушевка Брестской области) / О. В. Щура, П. Ю. Булатый // Современные технологии в сфере туризма, гостеприимства, рекреации, экскурсоведения и физической культуры : материалы Междунар. науч.-практ. конф., проводимой в рамках VIII Форума твор. и науч. интеллигенции государств-участников СНГ, Минск, 24 сент. 2013 г. : в 2 ч. / Ин-т туризма ; редкол.: Т. Д. Полякова (гл. ред.) [и др.]. – Минск, 2013. – Ч. 1. – С. 129–131. Шифр НББ: 1Н//430411К(039)
13. Юркевич Е. Второе рождение Грушевской усадьбы // Заря (Брест). – 2006. – 6 янв. – С. 5. Шифр НББ: 4Н//1848
Таксама прапануем для пошуку інфармацыі карыстацца электронным каталогам Брэсцкай абласной бібліятэкі імя М. Горкага (on-line) http://178.124.148.76:8080/pls//alis/startEK/index.php. Нацыянальная бібліятэка Беларусі прапануе падбор літаратуры па тэме (платная on-line-замова) https://paid.nlb.by/rus/services/tem/. З павагай, Нацыянальная бібліятэка Беларусі.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.