ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 38787
№ 38787  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Вобраз маці ў сучасных пісьменнікаў. Хто з сучасных пісьменнікаў пісаў пра маці?
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для начала работы (источники поиска: ЭК НББ, ИПС Google Scholar) :
1. Алешко В. «В сердце своем я тебя ношу…» // Нёман. – 2020. – № 3. – С. 151–153. Шифр НББ: 3ОК1467
2. Жызнеўская В. Традыцыйны стэрэатып маці ў беларускай моўнай карціне свету // Род. слова. – 2019. – № 4. – С. 31–33. Шифр НББ: 3ОК2069
3. Новік М. «Напіцца… з самой крыніцы» : вобраз маці-матулі ў мастацкай прозе Фёдара Янкоўскага // Род. слова. – 2008. – № 9. – С. 52–56. Шифр НББ: 3ОК2069
4. Нуждзіна Т. С. «Недаспявала маці песень сваіх высокіх…», або Свет дзяцінства ў лірыцы Еўдакіі Лось // Літаратура для дзяцей і юнацтва ў кантэксце сучасных адукацыйных і выхаваўчых праблем : матэрыялы рэсп. навук. канф., Брэст, 13–14 сак. 2009 г. : у 2 т. / Брэсц. дзярж. ун-т ; пад агул. рэд. У. А. Сенькаўца. – Брэст, 2009. – Т. 2. – С. 20–26. Шифр НББ: 1Н//175757(039)
5. Сабуць А. Э. Абагаўленне вобраза маці як дамінанта мастацкага мыслення Барадуліна-творцы // Скарына і наш час : матэрыялы V Міжнар. навук. канф., Гомель, 14–15 кастр. 2011 г. / Гомел. дзярж. ун-т ; рэдкал.: А. А. Станкевіч (гал. рэд.) [і інш.]. – Гомель, 2011. – С. 273–276. Шифр НББ: 1Н//314220К(039)*1Н//314221К(039)
6. Сабуць А. «Біблія слова матулінага»: барадулінскае ліставанне з маці / А. Сабуць, Н. Шандроха // Род. слова. – 2011. – № 6. – С. 28–31. Шифр НББ: 3ОК2069
7. Савончык А. «Тваёй душы красу, матуля дарагая, я па зямлі нясу, яе аберагаю…» // Слова ў мове, маўленні, тэксце : зб. навук. пр. маладых вучоных-філолагаў / Брэсц. дзярж. ун-т. – Брэст, 2011. – Вып. 3. – С. 75–77. Шифр НББ: 3Н//2017
8. Фіцнер Т. А. Выяўленне гендэрных узаемаадносін у сучаснай жаночай прозе // Весн. Мазыр. дзярж. пед. ун-та. – 2009. – № 4. – С. 116–120 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://cyberleninka.ru/article/n/vyya-lenne-gendernyh-uzaemaadnosin-u-suchasnay-zhanochay-proze (05.01.2022).
9. Чалавечае вымярэнне ў сучаснай беларускай літаратуры / М. А. Тычына [і інш.] ; НАН Беларусі, Ін-т мовы і літ. – Мінск : Беларус. навука, 2010. – 457 с. Шыфр НББ: 1Н//250236(039)*1Н//250235(039)
10. Шапран С. У. Мова = Мам : успамінаючы Рыгора Барадуліна // Род. слова. – 2015. – № 2. – С. 9–12. Шифр НББ: 3ОК2069
Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-line (открыть ссылку). Рекомендуем также при необходимости воспользоваться платной услугой Национальной библиотеки Беларуси – Электронной доставкой документов (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.