ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 40210
№ 40210  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Калі ласка, ці можаце дапамагчы ў пошуку манаграфій, дысертацый і артыкулаў па тэмах або ключавых словах "Дыялагічнае камунікаванне", "Рэплікаванне", "Другая рэпліка дыялогу", "Прагматыка".
Ответ: Добры дзень! Рэкамендуемы для вывучэння (крыніцы пошуку: ЭК НББ, Электрон. архіў б-кі Магілёўc. дзярж. ун-та):
1. Артемова О. А. Типология дейксиса в семантико-прагматическом аспекте (на материале белорусского и английского языков) / О. А. Артемова. – Минск : Мин. гос. линвист. ун-т, 2019. – 175 с. Шифр НББ: 1Н//748930(039)*1Н//748931(039)
2. Зур Г. І. Інтэр'ектыўныя выказванні беларускай мовы ў святле лінгвапрагматыкі // Вестн. Полоц. гос. ун-та. Сер. А, Гуманитар. науки. Сер. А, Гуманітар. навукі. – 2013. – № 10. – С. 111–114. Шифр НББ: 3ОК11750
3. Канюшкевіч М. І. Выбраныя працы: мова. Граматыка адносін / М. І. Канюшкевіч. – Мінск : Аверсэв, 2019. – 319 с. Шифр НББ: 1Н//723569(039)*1Н//723568(039)
4. Масейчук Т. В. Вербалізацыя невербальнага кампанента камунікацыі ў паэтычных тэкстах Аркадзя Куляшова // Куляшоўскія чытанні : зб. навук. арт. Міжнар. навук. канф. “Куляшоўскія чытанні”, 20–29 крас. 2021 г. / Магілёўс. дзярж. ун-т ; пад агул. рэд. Т. І. Борбат. – Магілёў, 2021. – С. 76–80 ; Тое ж [Электронны рэсурс]. – URL: https://libr.msu.by/handle/123456789/18003 (12.09.202).
5. Мова ў святле класічнай спадчыны і сучасных парадыгм : тэз. дакл. VIII мiжнар. Карскіх чытанняў, Мiнск–Гродна 14–17 снеж. 2000 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; Гродзен. дзярж. ун-т ; адк. рэд. М. І. Канюшкевіч ; рэдкал.: С. М. Антонава [і інш.]. – Гродна, 2000. – 226 с. Шифр НББ: 1БА218094*1БА218095
6. Паўлоўская Н. Ю. Катэгорыя мадальнасці ў сучаснай беларускай мове / Н. Ю. Паўлоўская. – Мінск : Мін. дзярж. лінгіст. ун-т, 2001. – 205 с. Шифр НББ: 1БА240272*1Н//450046(039)
7. Рамза Т. Р. Гутарковае беларускае маўленне ў супастаўленні з формамі штодзённага камунікавання ў заходне- і ўсходнеславянскіх літаратурных мовах // Мовазнаўства. Літаратуразнаўства. Фалькларыстыка : XV Міжнар. з'езд славістаў, Мінск, 20–27 жн. 2013 г. : дакл. Беларус. дэлегацыі / НАН Беларусі, Цэнтр даслед. беларус. культуры, мовы і літ., Беларус. нац. кам. славістаў ; рэдкал.: А. А. Лукашанец (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2013. – С. 147-162. Шифр НББ: 1Н//418287(039)*1Н//418288(039)
8. Паўлоўская Н. Ю. Катэгорыя мадальнасці ў сучаснай беларускай мове / Н. Ю. Паўлоўская. – Мінск : Мін. дзярж. лінгвіст. ун-т, 2001. – 205 с. Шифр НББ: 1БА240272*1Н//450046(039)
9. Сіняк В. Д. Моўная эксплікацыя тэмпаральнасці ў арганізацыйнай камунікацыі (на матэрыяле тэкстаў гадавых справаздач беларускіх, расійскіх і нямецкіх фінансавых устаноў) : аўтарэф. дыс. … канд. філал. навук : 10.02.20 / В. Д. Сіняк ; Мін. дзярж. лінгвіст. ун-т. – Мінск, 2019. – 22 с. Шифр НББ: 2Н//227097(039)*2Н//227098(039)
10. Сянкевіч В. І. Семантыка і прагматыка рэферэнцыяльных адносін у беларускай мове : дыс. … д-ра філал. навук : 10.02.01 / В. І. Сянкевіч. – Мінск, 1996. – 197 л. Шифр НББ: 26АД116
Гл. таксама Архіў выкананых даведак КАРУНБ № 1199, 3717, 6250, 10693.
Складанне спісу літаратуры (платна) таксама можна замовіць on-line (открыть ссылку).
Рэкамендуем пры неабходнасці карыстацца платнай паслугай Нацыянальнай бібліятэкі Беларусі – Электроннай дастаўкай дакументаў (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
затрудняюсь ответить: 0
бесполезно: 0
кое-что пригодилось: 0
многое подходит: 1
идеально: 0
Дополнения к ответу от библиографа:
13.09.2022
=Рейтинг=
многое подходит: 1
=Комментарии= | ответить на комментарии пользователя
Читатели
13.09.2022
Шчыра дзякую!
Библиограф
Прывітанне! Дзякуем Вам!
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.