ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 42143
№ 42143  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Парайце, калі ласка, літаратуру (лепей артыкулы, але можна і кнігі, дысертацыі калі ёсць) пра краязнаўчыя карткавыя каталогі і картатэкі бібліятэк Беларусі. Бібліятэкі цікавяць абласныя і нацыянальная, не патрэбны вясковыя і раённыя. Нас цікавіць як яны арганізаваныя, што змяшчаюць, ці даўно яны закансерваваныя, захаваюць іх бібліятэкі альбо ліквідуюць як "нямодныя". Ці можна будзе выкупіць гэты масіў у бібліятэк, калі яго будуць ліквідаваць?
Ответ: Добры дзень! Прапануем для вывучэння літаратуру больш агульнага зместу, бо пытанне вузкае (крыніцы пошуку: ЭК НББ, ИПС Google Scholar) :
1. Дрыбин В. Отражение национального документа в системе каталогов Национальной библиотеки Беларуси: современное состояние и перспективы // Бібл. вісн. – 2011. – № 4. – С. 24–28. Шифр НББ: 3ОК6033
2. Зеленевская Н. П. Ретроконверсия карточных каталогов в НББ: основные этапы реализации // Інфармацыйныя рэсурсы Нацыянальнай бібліятэкі Беларусі : праблемы фарміравання і выкарыстання : зб. арт. / Нац. б-ка Беларусі ; склад. Т. В. Кузьмініч ; рэдкал.: Л. Г. Кірухіна [і інш.]. – Мінск, 2008. – С. 112–120. Шифр НББ: 1Н//117544(039)*1Н//117545(039)
3. ЗЕРКАЛО ВРЕМЕНИ: 75 лет Брестской областной библиотеке им. М. Горького [Электронный ресурс] // Брестская областная библиотека им. М. Горького. – Брест. – URL: http://brl.by/sobytiya/nazvanie-razdela-1/zerkalo-vremeni-75-let-brestskoy-oblastnoy-biblioteke-im-m-gorkogo/ (21.03.2023).
4. Казючыц Р.К. Асноўныя напрамкі краязнаўчай работы // Абласныя бібліятэкі Беларусі (1991-1995 гг.) : агляд дзейнасці / Нац. б-ка Беларусі ; склад.: Т.У. Котава [і інш.]. – Мінск, 1998. – С. 41–49. Шифр НББ: 1БА137144
5. Касінская А. І. Абласныя бібліятэкі ў сістэме нацыянальнай бібліяграфіі: (метадычныя падыходы да выяўлення краязнаўчых, мясцовых і нацыянальных дакументаў для адлюстравання ў электронным інфармацыйным рэсурсе нацыянальнай бібліяграфіі Беларусі) // Бібліятэчны веснік : навук. зб. арт. / Нац. б-ка Беларусі ; рэдкал.: Р. С. Матульскі (старш.) [і інш.]. – Мінск, 2015. – Вып. 7. – С. 130–135. Шифр НББ: 1Н//550605(039)
6. Каталоги и картотеки областной библиотеки им. В. И. Ленина : путеводитель / Могилев. обл. б-ка ; сост.: Н. В. Дробышева, Г. К. Скрицкая. – Могилев : Могилев. обл. б-ка, 2007. – 12 с. Шифр НББ: 1Н//27222(039)
7. Криворотенко С. Н. Структурная модель краеведческого фонда библиотек // Інфармацыйныя рэсурсы бібліятэк і іх кадравае забеспячэнне : матэрыялы міжнар. навук.-практ. канф., Мінск, 23-26 мая 2000 г. / Беларус. ун-т культуры ; навук. рэд., склад. і аўт. прадм. М. А. Яцэвіч. – Мінск, 2000. – С. 55–59. Шифр НББ: 1ба200979*1ба206826
8. Кузьминич Т. В. Национальная библиотека Беларуси – центр библиографии по отечественной истории // Вестн. Библ. Ассамблеи Евразии. – 2004. – № 4. – С. 72–76. Шифр НББ: 3ОК644
9. Кулинок С. В. От картотеки Белорусского штаба партизанского движения к персонифицированной электронной базе данных участников партизанского движения на территории Беларуси в годы Великой Отечественной войны / С. В. Кулинок, М. Н. Скоморощенко // Здабыткі: дакументальныя помнікі на Беларусі / Нац. б-ка Беларусі. – Мінск, 2019. – Вып. 22. – С. 223–232. Шифр НББ: 1Н//769194(039)*1Н//769193(039)
10. Кушнаренко Н. Н. Библиотечное краеведение : теорет.-методол. аспект : автореф. дис. ... д-ра пед. наук : 05.25.03 / Кушнаренко Наталья Николаевна ; Моск. гос. ин-т культуры. – М., 1993. – 33 с. Шифр НББ: 2ад25893
11. Прадзеіна А. В. Актуальныя пытанні краязнаўчай дзейнасці абласных бібліятэк Беларусі / А. В. Прадзеіна, В. І. Саітава // Весн. Беларус. дзярж. ун-та культуры і мастацтваў. – 2012. – № 1. – С. 94–104. Шифр НББ: 3ОК10532
12. Предеина А. В. Краеведческая библиографическая деятельность областных универсальных научных библиотек Беларуси: история и теоретико-методические проблемы : дис. … канд. пед. наук : 05.25.03 / Предеина Анжелика Вадимовна. – Минск, 2000. – 181 с. Шифр НББ: 26АД2669
Пра Картачныя каталогі і картатэкі НББ, у тым ліку па краязнаўстве (открыть ссылку).
Рэкамендуем пры неабходнасці карыстацца платнай паслугай Нацыянальнай бібліятэкі Беларусі – Электроннай дастаўкай дакументаў (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.