Здравствуйте!Подскажите,пожалуйста,зарубежную литературу на английском языке зарубежных специалистов по межкультурной коммуникации про культуру стран Запада и Востока в ЭЛЕКТРОННОМ ВАРИАНТЕ(про особенности менталитета этих культур,их отношение ко времени и пространству,использование вербальных и невербальных средств во время ведения переговоров,использование вербальных и невербальных средств речи дома,манеры,традиции,язык,речь,особенности бизнес-этикета(приветствия,обмен визитками и проч))
Ответ:
Здравствуйте. Предлагаем по Вашей теме краткий список (источники: поисковые системы: Yandex, Google):
1. Chang Lieh-Ching. A comparison of taiwanese and chinese business negotiations and conflict resolution // The journal of global business management. – 2006. – N 2 (2). – P. 293-298 ; ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.jgbm.org/page/34%20Dr.%20Lieh-Ching%20Chang.pdf (03.05.2014)
2. Chang Lieh-Ching. Differences in business negotiations between different cultures // The journal of human resource and adult learning. – 2006. – N 11, november. – С. 135-140 ; ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.hraljournal.com/Page/18%20Lieh-Ching%20Chang.pdf (03.05.2014)
3. Drew M. Negotiating successfully in cross-cultural situations / Martin Drew, Herbig Paul // Academy of marketing studies journal. – 1998. – N 2 ; ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.freepatentsonline.com/article/Academy-Marketing-Studies-Journal/209042395.html (03.05.2014)
4. Elahee M.N. The role of trust in international business negotiations : a culturally determined perspective // Southwest review international business research. – 1999. – March. – P. 10-13 ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.sbaer.uca.edu/research/sribr/1999/14.pdf (03.05.2014)
5. Francis A. The cultural context of business negotiations [Electronic resource] // MBA Knowledge base : a blog about management theories and practices : [the site]. – [Б. м. : б. и.], 2011. – URL: http://www.mbaknol.com/human-resource-management/the-cultural-context-of-business-negotiations/ (03.05.2014)
6. Guang T.K. Issues in cross-cultural business communication : anthropological approaches to international business / Tian Guang, Dan Trotter // African journal of business management. – 2012. – N 6 ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.samk.fi/download/25854_Tian-Trotter_Eng.pdf (03.05.2014)
7. Horwitz F. Chinese business negotiations : south african firm experiences and perspectives / Frank Horwitz, Russell Hemmant, Conrad Rademeyer // South African journal of business management. – 2008. – Vol. 39, Issue 1. – P. 1-13 ; ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: https://dspace.lib.cranfield.ac.uk/bitstream/1826/4914/1/Chinese_business_negotiations.pdf (03.05.2014)
8. International Negotiations : cross-cultural communication skills for international business executives : special report / под ред. Joseph Flom и др. ; Harvard University. – 2012. – 11 p. ; ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://nliuadrc.files.wordpress.com/2012/08/5_international_negotiation.pdf (03.05.2014)
9. Kobayashi J. Intercultural communication competence in business : communication between Japanese and Americans / Junko Kobayashi, Linda Viswat // Journal of intercultural communication. – 2011. – July ; ; Ibid. [Electronic resource]. –URL: http://www.immi.se/intercultural/nr26/kobayashi-26.htm (03.05.2014)
10. Kumayama A. Japanese/american cross-cultural business negotiations // Intercultural communication studies. – 1999. – Т. 1 ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.uri.edu/iaics/content/1991v1n1/04%20Akihisa%20Kumayama.pdf (03.05.2014)
11. Monger B/ International Business Negotiations [Electronic resource] // Dr. Brian Monger : [the blog]. – [Б. м. : б. и.], 2014. – URL: http://smartamarketing.wordpress.com/2013/05/03/international-business-negotiations/ (03.05.2014)
12. Rajesh A. Cultural diversity & negotiations – a global perspective [Electronic resource] // Laynetworks : [the site] / Institute of Business Management ; Centre of Gujarat University for MBA. – Ahmedabad, India, [б. г. ]. – URL: http://www.laynetworks.com/Cultural-Diversity-Negotiations1.htm (03.05.2014)
13. Tian K. Cross-Cultural Issues in Marketing Communications : an anthropological perspective of international business / Kathy Tian, Luis Borges // International journal of China marketing. – 2011. – N 2(1) ; ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.na-businesspress.com/IJCM/TianKWeb2_1_.pdf (03.05.2014)
14. Timofei L. The cultural dimension of our world // Journal of business management and applied economics. – 2012. – N 5 ; ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://jbmae.scientificpapers.org/wp-content/files/2035_Timofei_International_Negotiation.pdf (03.05.2014)
15. Torres J. Chinese negotiation styles in international business negotiations : dis. … d-r of business administration / Torres José ; Aníbal ; [Argosy University]. – Sarasota, 2011. ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.torres-international.com/files/Chinese_Negotiation_Styles_in_International_Business_Negotiations.pdf (03.05.2014)
16. Udobong E. How to deal with cross cultural problems in international business negotiation // International business law. – 2008. – N 9 ; Ibid. [Electronic resource]. – URL: http://www.dundee.ac.uk/cepmlp/gateway/index.php?news=30852 (03.05.2014)
Являясь жителем Петербурга, Вы можете обратиться за дополнительной информацией к библиографам РНБ.