ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 26594
№ 26594  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Здраввствуйте
Помогите подобрать литературу на английском языке на тему "Popularization of science" Popularizing science, popular scientific literature
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения :(источники поиска: ЭК НББ, БД EBSCO, GoogleScholar)
1. Anderson E. N. Popularization of Science // Conservation Biology. – 1994. – Т. 8, N 3. – P. 620–621.
2. Boon T. Science for all: the popularization of science in early twentieth-century Britain // BJHS: The Brit. J. for the history of science. – 2011. – Vol. 44, Iss.161. – P. 304.
3. Cooter R. Separate spheres and public places: reflections on the history of science popularization and science in popular culture / R. Cooter, S. Pumfrey // History of science. – 1994. – Т. 32, N 3. – С. 237–268 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://scholar.google.com/scholar?q=Popularization+of+science&btnG=&hl=ru&as_sdt=0%2C5 (23.05.2016).
4. Peters H. P. The interaction of journalists and scientific experts: co-operation and conflict between two professional cultures // Media, Culture & Society. – 1995. – Т. 17, N 1. – P. 31-48.
5. Potter F. Science for all: the popularization of science in early twentieth-century Britain // CHOICE: Current rev. for acad. libr. – 2010. – Vol. 47, Iss. 7. – P. 1305.
6. Pramling N. Scientific Knowledge, Popularisation, and the use of metaphors: modern genetics in popul science magazines / N. Pramling, R. Saljo // Scand. J. of educational research. – 2007. – Vol. 51, Iss 3. – P. 275-295.
7. Schulz A.-C. The intellectual link between management research and popularization media: a bibliometric analysis of the Harvard business rev. // Acad. of management learning & education. – 2015. – Vol. 14, Iss. 1. – P. 31–49.
8. Shapiro A. R. Between training and popularization: regulating science textbooks in secondary education // Isis. – 2012. – Т. 103, N 1. – P. 99–110 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://www.jstor.org/stable/10.1086/664981 (23.05.2016).
9. Stockwell F. A history of information storage and retrieval / F. Stockwell. – Jefferson ; London : McFarland, 2001. – 200 p.
10. Sugimoto C. R. Scholars on soap boxes: science communication and dissemination in TED videos / C. R. Sugimoto, M. Thelwall // J. of the amer. society for inform. science & technology. – 2013. – Vol. 64, Iss. 4. – P. 663–674.
11. Vrana R. Public libraries and popularisation of science // New Libr. World. – 2010. – Vol. 111, Iss. 1/2. – P. 26–35.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.