ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 30404
№ 30404  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Шукаю літаратуру на тэму "Заходняя Беларусь у творчасці паэтаў і празаікаў". Дзякуй.
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (источники поиска: ЭК НББ, Репозиторий Белорус. гос. ун-та, Электрон. б-ка Гродн. гос. ун-та, ИПС Yandex):
1. Данільчык А. А. Жаночая паэзія Заходняй Беларусі // Acta Albaruthenica / Katedra Białorutenistyki Uniw. Warszawskiego. – Warszawa. – 2017. – Т. 17. – С. 51–62. Шифр НББ: 3ОК12070
2. Карп А. Пад польскай акупацыяй: літаратуразнаўчыя штудыі штотыднёвіка «Рунь» (1920) // Маладосць. – 2015. – № 2. – С. 138–142. Шифр НББ: 3ОК54
3. Козіч В. І. Проза Максіма Танка: штрыхі да сацыяльнага партрэта Заходняй Беларусі // Дзявятыя танкаўскія чытанні : (да 100-годдзя ўніверсітэта) : матэрыялы Міжнар. навук. канф., Мінск, 26 верас. 2014 г. / Беларус. дзярж. пед. ўн-т ; рэдкал.: В. Д. Старычонак (адк. рэд.), І. М. Гоўзіч, Н. В. Заяц. – Мінск, 2014. – С. 103–107 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://elib.bspu.by/handle/doc/3799 (07.12.2017). Шифр НББ: 1Н//474376(039)
4. Ляшук В. Я. Гуманістычны пафас заходнебеларускай літаратуры / В. Я. Зарэцкая, М. І. Яніцкі ; Брэсц. дзярж. ун-т. – Брэст : БрДУ, 2007. – 187 с. Шифр НББ: 1Н//37539(039)*1Н//37541(039)
5. Мікуліч М. У. На этапах барацьбы і свабоды // Полымя. – 2011. – № 7. – С. 125–143. Шифр НББ: 3ОК1714
(Даследаванне гіст.-літ. працэсу Заходняй Беларусі)
6. Мікуліч М. У. Паэзія Заходняй Беларусі: (1921―1939) / М. У. Мікуліч. – Мінск : Беларус. навука, 2010. – 460 с.
7. Петрушкевіч А. М. Паэтычная дыскусія пра сутнасць мастацтва ў заходнебеларускай літаратуры ў 30-я гады XX ст. // Ян Булгак і культура заходнебеларускага рэгіёну ў канцы XIX ст. і да Другой сусветнай вайны : зб. навук. арт. / Гродзен. дзярж. ун-т ; рэдкал.: В. В. Швед (адк. рэд.) [і інш.]. – Гродна, 2009. – С. 105–112. Шифр НББ: 1Н//171174(039)*1Н//171173(039)
8. Трацяк Я. Нацыянальныя і канфесійныя пытанні перыяду Вялікай Айчыннай вайны ў творах беларускіх пісьменнікаў-заходнікаў // Рэспубліканскія Купалаўскія чытанні : зб. навук. арт. / Гродзен. дзярж. ўн-т ; рэдкал.: У. І. Каяла (адк. рэд.) [і інш.]. – Гродна, 2010. – С. 342–347 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://www.elib.grsu.by/doc/4707 (07.12.2017). Шифр НББ: 1Н//269749(039)*1Н//269748(039)
9. Трус М. В. Нацыянальныя літаратурныя «лявіцы» ў Польшчы 1920–1930-х гг.: беларускі чыннік // Род. слова. – 2013. – № 4. – С. 11–14. Шифр НББ: 3ОК2069
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.