ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 36184
№ 36184  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Здравствуйте, помогите, пожалуйста, подобрать литературу по темам "Культурология", "Театральная культура Беларуси первой четверти 21 века"
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (источники поиска: ЭК НББ, БД «Беларусь: ад мінулага да сучаснага»::
1. Гурченко А. И. Специфика средств выразительности в воплощении фольклора на современной театральной сцене // Пытанні мастацтвазнаўства, этналогіі і фалькларыстыкі : зб. арт. / НАН Беларусі, Цэнтр даслед. беларус. культуры, мовы і літ. – Мінск, 2020. – Вып. 27. – С. 132–138. Шифр НББ: 3Н//3409
2. Дубоўская К. М. Айчынная гісторыя на сучаснай беларускай сцэне // Пытанні мастацтвазнаўства, этналогіі і фалькларыстыкі : зб. арт. / НАН Беларусі, Цэнтр даслед. беларус. культуры, мовы і літ. – Мінск, 2020. – Вып. 27. – С. 138–142. Шифр НББ: 3Н//3409
3. Ермаловіч-Дашчынскі Д. Будні рэдкага жанру // Мастацтва. – 2020. – № 8. – С. 40–41. Шифр НББ: 3ОК1214 (Музычныя казкі ў Беларускім дзяржаўным маладзёжным тэатры).
4. Ждановіч В. Брава, Вялікі! // Беларусь. Belarus: палітыка, эканоміка, культура. – 2019. – № 12. – С. 41–45. Шифр НББ: 3ОК242 (Пра праекты Дзяржаўнага акадэмічнага Вялікага тэатра оперы і балета Рэспублікі Беларусь: балет “Стварэнне свету" і X Мінскі міжнародны Калядны оперны форум.)
5. Курганава С. Рытм сучаснага тэатра // Мастацтва. – 2019. – № 4. – С. 42–44, 4-я с. ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://mdrama.by/node/3381 (27.11.2020). (Агляд падзей XIV Міжнароднага маладзёжнага тэатральнага форуму ''М.art.кантакт'', г. Магілёў).)
6. Лашкевіч Ж. Выклікі новай рэальнасці / Ж. Лашкевіч, К. Яроміна, Д. Ермаловіч-Дашчынскі // Мастацтва. – 2020. – № 7. – С. 38–44. Шифр НББ: 3ОК1214 (Тэатральныя творцы, кіраўнікі і тэатральныя крытыкі гавораць пра наступствы пандэмічнага крызісу, першыя страты і верагоднае выйсце са становішча.)
7. Орлова Т. Д. Театр пластической драмы // Вести Ин-та соврем. знаний. – 2020. – № 2. – С. 32–37 Шифр НББ: 3ОК8562
8. Салеев В. А. Театр в современной художественной культуре // Х Няфёдаўскія чытанні «Беларускае мастацтва: гісторыя і сучаснасць» : матэрыялы Рэсп. навук.-творч. канф., Мінск, 19 снеж. 2017 г. / Беларус. дзярж. акад. мастацтваў ; рэдкал.: С. П. Вінакурава [і інш.]. – Мінск, 2019. – С. 23–27. Шифр НББ: 1Н//735086(039)
9. Смольскі Р. Б. Гісторыя тэатра Беларусі XX–XXI стагоддзя : вучэб. дапам. / Р. Б. Смольскі. – Мінск : Выш. шк., 2020. – 350 с. Шифр НББ: 1Н//774606(039)
10. Шырма Ю. Музычны матэрыял у кантэксце фонасферы спектакляў сучаснага тэатра лялек Беларусі // Род. слова. – 2019. – № 2. – С. 93–95. Шифр НББ: 3ОК2069
11. Ярмолинская В. Н. Пространство и время в сценографическом искусстве Беларуси ХХI века // Экраннае і музычнае мастацтва : зб. навук. пр. па матэрыялах VI Міжнар. навук.-практ. канф. «Традыцыі і сучасны стан культуры і мастацтваў», Мінск, 19–20 лістап. 2015 г. / Цэнтр даслед. беларус. культуры, мовы і літ. НАН Беларусі ; рэдкал.: А. І. Лакотка (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2016. – С. 57–61. Шифр НББ: 1Н//621206(039)
12. Яроміна К. П. Новыя тэксты, тэмы і формы ў сучасным тэатры лялек Беларусі: пастаноўкі А. Янушкевіча // Пытанні мастацтвазнаўства, этналогіі і фалькларыстыкі : зб. арт. / НАН Беларусі, Цэнтр даслед. беларус. культуры, мовы і літ. – Мінск, 2020. – Вып. 27. – С. 207–213. Шифр НББ: 3Н//3409
Являясь жительницей Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе. Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-line (открыть ссылку). Рекомендуем при необходимости воспользоваться платной услугой Национальной библиотеки Беларуси – Электронной доставкой документов (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.