ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 43026
№ 43026  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добрый день! Помогите, пожалуйста, с литературой по теме "Романтизм и реализм в белорусском искусстве XIX века". Спасибо
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем для изучения (источники поиска: ЭК НББ, ИПС Google Scholar, Репозиторий Белорус. гос. ун-та культуры и искусств):
1. Былинкина В. Цикл в искусстве Беларуси XIX века // Аўтэнтычны фальклор: праблемы захавання, вывучэння, успрымання : (памяці антраполага Зінаіды Мажэйкі) : зб. навук. пр. / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў [и др.]. – Мінск, 2020. – Вып. 14. – С. 47–48 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by/handle/123456789/23620?show=full (13.09.2023).
2. Вакар Л. У. Рамантызм і яго спадарожнікі ў выяўленчым мастацтве Беларусі XIX ст. // Праблемныя напрамкі развіцця мастацкай творчасці і вербальнай культуры нацыі : матэрыялы Міжнар. навук. канф., Мінск, 20–21 лістап. 2003 г. / Беларус. дзярж. пед. ун-т ; рэдкал.: А. І. Лугоўскі [і інш.]. – Мінск, 2004. – С. 32–34. Шифр НББ: 1Ба339327
3. Денисевич А. Н. Тенденции классицизма и романтизма в архитектурном пейзаже Наполеона Орды / А. Н. Денисевич. – Брест : Брест. тип., 2008. – 114 с.
Шифр НББ: 1Н//86824(039)*1Н//86825(039)
4. Жылко У. Адлюстраванне сацыякультурнага канцэпта "праўда" ў беларускай мастацкай культуры другой паловы ХІХ ст. // Государства Центральной и Восточной Европы в исторической перспективе : сб. науч. ст. / Полес. гос. ун-т. – Пинск, 2019. – Вып. 4. – C. 183–189. Шифр НББ: 1Н//764713(039)*1Н//764714(039)
5. Калкоўская Э. У. Пейзаж у беларускім жывапісе эпохі рамантызму // Пытанні мастацтвазнаўства, этналогіі і фалькларыстыкі : зб. арт. / НАН Беларусі, Ін-т мастацтвазнаўства, этнаграфіі і фальклору ; навук. рэд. А. І. Лакотка. – Мінск, 2010. – Вып. 9. – С. 46–56.
Шифр НББ: 1Н//271209(039)*1Н//277820(039)
6. Калкоўская Э. У. Уплыў эстэтыкі рамантызму на станаўленне і развіццё побытавага жанру ў беларускім жывапісе і графіцы 1-й паловы XIX ст. // Пытанні мастацтвазнаўства, этналогіі і фалькларыстыкі : зб. арт. / НАН Беларусі, Ін-т мастацтвазнаўства, этнаграфіі і фальклору ; навук. рэд. А. І. Лакотка. – Мінск, 2011. – Вып. 11. – С. 49–58.
Шифр НББ: 1Н//328787(039)*1Н//338997(039)
7. Карлюкевіч А. У кантэксце еўрапейскага мастацтва // Маладосць. – 2008. – № 7. – С. 120–122. Шифр НББ: 3ОК54
8. Скорабагатчанка А. Адметныя асаблівасці беларускага рамантызму ў мастацкай культуры XIX ст. // Гісторыя, культуралогія, мастацтвазнаўства : матэрыялы ІІІ Міжнар. кангрэса беларусістаў "Беларуская культура ў дыялогу цывілізацый", 1 сесія – 21–25 мая, 2 сесія – 4–7 снеж., Мінск, 2000 г. / UNESCO, Мiжнар. асац. беларусiстаў, Нац. навук.-асвет. цэнтр iмя Ф. Скарыны пры Мін-ве адукацыi Рэсп. Беларусь ; рэдкал.: В. Скалабан (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2001. – С. 348–353. – (Беларусіка = Albaruthenica ; кн. 21).
Ширф НББ: 1Ба253420
9. Соколовская М. М. Социодинамика белорусской художественной культуры (конец XVIII – первая четверть XX в.) : автореф. дис. ... канд. культурологии : 24.00.01 / Соколовская Маргарита Михайловна ; Белорус. гос. ун-т культуры и искусств. – Минск, 2018. – 24 с. ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by/handle/123456789/20177?show=full (13.09.2023).
10. Цывіньскі Б. Рамантычны падмурак культуры XIX ст. Вялікага княства Літоўскага // Адам Міцкевіч і нацыянальныя культуры : матэрыялы Міжнар. навук. канф., Мінск, 7–11 верас. 1998 г. / Ін-т гісторыі НАН Беларусі [ інш.] ; рэдкал.: А. Мальдзіс (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 1998. – С. 225–229. – (Беларусіка = Albaruthenica ; 11 Шифр НББ: 1Ар157361
11. Шапошникова Е. Натюрморты Ивана Хруцкого в собрании НХМ РБ. Черты академизма и романтизма // Іван Хруцкі: мастацтва ў дыялогу культур : матэрыялы міжнар. навук.-практ. канф., прысвеч. 200-годдзю з дня нараджэння вядомага беларус. жывапісца XIX стагоддзя Івана Фаміча Хруцкага, Полацк, 5 верас. 2010 г. / Нац. маст. музей Рэсп. Беларусь[і інш.] ; рэдкал.: Н. М. Усава [і інш.]. – Мінск, 2010. – С. 21–29. Шифр НББ: 1Н//268448(039)*1Н//268450(039)
Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-line (открыть ссылку). Рекомендуем при необходимости воспользоваться платной услугой Национальной библиотеки Беларуси – Электронной доставкой документов (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.