ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 11188
№ 11188  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Посоветуйте, пожалуйста, литературу на тему "Развитие образования в Беларуси" (ХХ век)
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем Вам изучить следующую литературу (источники поиска: ЭК НББ, ЭК БГУ, ИПС Nigma):
1. Аксюцік М.І. Станаўленне і развіццё адукацыі ў сферы сацыяльна-культурнай дзейнасці // Сацыяльна-культурная дзейнасць: метадалогія, змест, методыка : матэрыялы навук.-метад. канф., Мінск, 4–5 лют. 2003 г. / Беларус. дзярж. ун-т культуры ; рэдкал.: А.І. Смолік (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2004. – С. 19–25. Шифр НББ: 1Ба348140
2. Акуліч Ю.У. Аб тэндэнцыях развіцця вышэйшай адукацыі ў Беларусі // Актуальныя праблемы фарміравання духоўнай і мастацкай культуры моладзі : матэрыялы навук. канф., Мінск, 26–27 крас. 1999 г. / Беларус. дзярж. ун-т культуры ; рэдкал.: А.У. Пазнякоў (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2002. – С. 3–11. Шифр НББ: 1Ба271972
3. Баталка Т.І. З гісторыі будаўніцтва нацыянальнай беларускай школы (1919–1922) // Весн. Беларус. ун-та. Сер. 3, Гісторыя, філасофія, навук. камунизм, эканоміка, права. – 1992. – № 2. – С. 1. Шифр НББ: 3ОК246
4. Болбас В. Гістарычныя карані полікультурных напрамкаў адукацыі на Беларусі // Нацыянальная адукацыя : тэмат. зб. / Брэсц. аб'яд. рэгіян. арг. згуртавання беларусаў свету «Бацькаўшчына» ; [навук. рэд. С.А. Яцкевіч]. – Брэст, 1996. – Кн. 7 : Нацыянальная адукацыя і полікультурная парадыгма : матэрыялы V Міжнар. навук. канф. па нац. адукацыі, Брэст, 18–19 верас. 1996 г. – С. 3–5. Шифр НББ: 1Ба105077.
5. Зелянкова А.І. Палітыка савецкай улады у галіне адукацыі на беларускіх тэрыторыях у складзе РСФСР (1919–1926 гг.) // Весці Нац. акад. навук. Сер. гуманітар. навук. – 2001. – № 2. – С. 47–53. Шифр НББ: 3ОК56
6. Палиева Т.В. Развитие билингвального образования дошкольников в Беларуси во второй половине XX века // Вестн. Тюм. гос. ун-та. – 2006. – № 8. – С. 48–52.
7. Сафонава В.В. Стварэнне сiстэмы дашкольнага выхавання у Беларусi (1921–1941 гг.) // Весці АН БССР. Сер. грамад. навук. – 1987. – № 2. – С. 54–61. Шифр НББ: 3ОК56
8. Шевчук И.И. Успеваемость студентов БССР (1920–1930-е годы) // Вестн. Твер. гос. ун-та. Сер. История. – 2008. – № 1. – С. 30–37.
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за консультацией к библиографам Национальной библиотеки Беларуси.
[Национальная библиотека Беларуси]