Здравствуйте! Помогите, пожалуйста, подобрать литературу по теме " Інвентарныя вопісы манастырскіх і царкоўных бібліятэк Беларусі:бібліяграфічны паказальнік"
Ответ:
Здравствуйте. Предлагаем Вам следующий список литературы (источники поиска: БД «Беларусь: ад мінулага да сучаснага», ЭК НББ, ИПС Nigma):
1. Веселкина Н. В монастырской библиотеке есть даже «Дети Арбата» // Могилев. правда. – 2004. – 23 янв. – С. 14. Шифр НББ: 4Н//1871
2. Запартыка Г. Страчаныя скарбы манастырскіх бібліятэк // Беларусіка = Albaruthenica : матэрыялы з'ездаў, канф. / гал. рэд. А. Мальдзіс [і інш.]. – Мінск, 1998. – Кн. 9 : 480 год беларускага кнігадрукавання : матэрыялы III Скарын. чытанняў. – С. 198–205. Шифр НББ: 1БА146436
3. Лаўрык Ю. Базыльянскія бібліятэкі [Электронный ресурс] // Наша вера. – 2008. – № 4. – URL : http://media.catholic.by/nv/n44/art16.htm (12.03.2012).
4. Ленкевич Д.В. У истоков историко-церковной библиографии на Гродненщине // Актуальныя праблемы гісторыі Беларусі: стан, здабыткі і супярэчнасці, перспектывы развіцця : матэрыялы рэсп. навук. канф., Гродна, 3–4 мая 2002 г. : у 4 ч. / Гродн. дзярж. ун-т ; рэдкал.: І.П. Крэнь (адк. рэд.) [і інш.]. – Гродна, 2003. – Ч. 4. – С. 112–115. Шифр НББ: 1БА313513
5. Хадыка А. Мае стаць хрэстаматыйным: вопіс Лошыц. царквы 1557 г. // Мастацтва. – 2001. – № 1. – С. 49–51. Шифр НББ: 3ОК1214
6. Шумоўскі, ксёндз. Інвентарны вопіс Лідскага рымска-каталіцкага касцёла і бенефіцыі : складз. 29 траўня 1882 г. / Ксёндз Шумоўскі ; пер. і падрыхт. да др. С. Суднік // Лідскі Летапісец. – 2002. – № 2. – С. 9–15. Шифр НББ: 3ОК8399
7. Щавинская Л.Л. Литературная культура белорусов Подляшья XV–XIX вв. : кн. собр. Супрасл. Благовещ. монастыря / Л.Л. Щавинская Л.Л. ; Ин-т славяноведения и балканистики РАН. – Минск : Нац. б-ка Беларуси, 1998. – 175 с. Шифр НББ: 1БА134527
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за консультацией к библиографам Национальной библиотеки Беларуси.