Здравствуйте уважаемые библиографы. Помогите, пожалуйста, с литературой на английском языке(!!) за последние 5-10 лет на тему : "modernisation of pakistani society" или "pakistani communities" Спасибо!
Ответ:
Здравствуйте! Предлагаем по Вашей теме следующий список литературы (источники: ИПС Google, Яндекс, Digital library JSTOR):
1. Akhtar A.S. What Is Really Happening in Pakistan? // Economic and Political Weekly. – 2010. - Vol. 45, N 10. – pp. 10-11 ; Доступ к полному тексту после регистрации (http://www.epw.in/journal/2010/10/commentary/what-really-happening-pakistan.html) (05.05.17).
2. Ameeriar L. Downwardly Global: Women, Work, and Citizenship in the Pakistani Diaspora / L. Ameeriar. – [Durham, NC] : Duke Univ. Press Books, 2017. – 224 p.
3. Blank J. Drivers of Long-Term Insecurity and Instability in Pakistan : Urbanization / J. Blank, C. Clary, B. Nichiporuk. – [Santa Monica, CA] : RAND Corp., 2014. – 89 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: http://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/research_reports/RR600/RR644/RAND_RR644.pdf (05.05.17).
4. Cohen S.P. The Future of Pakistan / S.P. Cohen. – [Washington, DC] : Brookings Inst. Press, 2011. – 311 p.
5. Ghaffar-Kucher A. The Religification of Pakistani-American Youth // Amer. Educational Research Journal. – 2012. – Vol. 49, N 1. – pp. 30-52 ; Доступ к полному тексту после регистрации (http://journals.sagepub.com/toc/aera/49/1) (05.05.17).
6. Mughal M.A.Z. Margins And Marginality : Pakistani State And Societies // Anthropology Today. – 2011. - Vol. 27, N 2. – pp. 28-29 ; Доступ к полному тексту после регистрации (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/anth.2011.27.issue-2/issuetoc) (05.05.17).
7. The Pakistani Muslim Community in England : Understanding Muslim Ethnic Communities. – [London] : The Change Inst., 2009. – 74 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/20120919132719/http://www.communities.gov.uk/documents/communities/pdf/1170952.pdf (05.05.17).
8. Rytter M. Family Upheaval : Generation, Mobility and Relatedness among Pakistani Migrants in Denmark / M. Rytter. – [New York City, NY] : Berghahn Books, 2013. – 250 p. – (EASA Series).
9. Stover T.L. Identity (Geo)Politics : Pakistani Communities and the Nation State System : doct. diss. / T.L. Stover ; UC Berkeley. – Berkeley, 2015. – 103 p. ; The same [Electronic resource]. – URL: http://escholarship.org/uc/item/6690j11p (05.05.17).
10. Tahir M.R. Dispatches from Pakistan / M.R. Tahir, Q.B. Memon, V. Prashad. – [Minneapolis, MN] : Univ. of Minnesota Press, 2012. – 320 p.
11. Zaidi S.A. Social and Structural Transformations in Pakistan // Econ. and Polit. Weekly. – 2008. - Vol. 43, N 20. – pp. 10-11 ; 29 ; Доступ к полному тексту после регистрации (http://www.epw.in/taxonomy/term/17832) (05.05.17).
Для самостоятельного изучения рекомендуем ознакомиться с материалами сайта Sedaa.org (http://www.sedaa.org/).