ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 30386
№ 30386  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Парайце, калі ласка, спіс літаратуры на тэму "Калектывізацыя сельскай гаспадаркі" (пажадана каб усе крыніцы былі на беларускай мове). Дзякуй.
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (ЭК НББ, БД Беларусь: ад мінулага да сучаснага, БД Гісторыя Беларусі)
1. Барадач Г. А. Калектывізацыя сельскай гаспадаркі ў заходніх абласцях Беларускай ССР / Г. А. Барадач. – Мінск : Дзяржвыд. БССР. Рэд. сац.-экан. літ., 1959. – 166 с. Шифр НББ: БА62608
2. Бугаевіч Р. Г. Калектывізацыя на Бягомльшчыне ў 1920–30-я гады // Тр. молодых специалистов Полоц. гос. ун-та / Полоц. гос. ун-т. – Новополоцк, 2009. – Вып. 34. – С. 18–19.
Шифр НББ: 3ОК13118
3. Бучкіна А. І. Калектывізацыя на Беларусі (1929 па 1931) // Актуальные вопросы современной медицины : материалы 56 итоговой науч. конф. студентов и молодых учен. Витеб. гос. мед. ун-та, Витебск, 28–29 апр. 2004 г. / Витеб. гос. мед. ун-т ; редкол.: А. П. Солодков (пред.) [и др.]. – Витебск, 2004. – С. 397–398. Шифр НББ: 1БА365426
4. Васілеўская Н. У. Калектывізацыя на Кругляншчыне // Прыдняпроўе : паведамл. навук. абл. краязн. канф., Магілёў, 28 кастр. 1992 г. / Магілёўс. абл. краязн. музей ; рэд. рада: С. І. Бяспанскі (адк. рэд.), В. М. Аненкаў, В. Ф. Капыцін. – Магілёў, 1993. – С. 58–59. Шифр НББ: 1БА37746
5. Дайлід П. К. Асаблівасці калектывізацыі ў Ганцавіцкім раёне (1939–1941 гг.) // Моладзь Берасцейшчыны : зб. студэнц. навук. пр. / Брэсц. дзярж. ун-т ; рэд. рада: А. Ю. Бодак [і інш.]. – Брэст, 2006. – С. 151–155. Шифр НББ: 1Н//13941(039)
6. Дайлід П. К. Масавая калектывізацыя ў Ганцавіцкім раёне ў 1949–1952 гг. як прыклад сістэмнай трансфармацыі тагачаснай гаспадаркі // Системная трансформация общества: инновации и традиции : сб. науч. тр. каф. соц.-гуманитар. наук / Брест. гос. техн. ун-т. – Брест, 2008. – Вып. 5. – С. 43–47. Шифр НББ: 3ОК13470
7. Ермаковіч Л. І. Калектывізацыя сельскай гаспадаркі на Брэстчыне (1939–1941 г.) // Актуальныя праблемы гісторыі Беларусі: стан, здабыткі і супярэчнасці, перспектывы развіцця : матэрыялы Рэсп. навук. канф., Гродна, 3–4 мая 2002 г. : у 4 ч. / Ін-т гісторыі НАН Беларусі ; рэдкал.: І. П. Крэнь (адк. рэд.) [і інш.]. – Гродна, 2003. – Ч. 4. – С. 279–281.
Шифр НББ: 1БА313513
8. Зайцаў Д. Калектывізацыя ў Рэчыцкім раёне / Д. Зайцаў, М. Мурашка // Шостыя Міжнародныя Доўнараўскія чытанні : матэрыялы Міжнар. навук. канф., Рэчыца, 14–15 лістап. 2007 г. : да 140-годдзя з д. н. М. В. Доўнар-Запольскага : у 2 ч. / Гом. дзярж. ун-т ; рэдкал.: В. М. Лебедзева (адк. рэд.) [і інш.]. – Гомель, 2008. – Ч. 2 : Рэчыца ў часе і прасторы: 795 год заснавання горада. – С.168–178. Шифр НББ: 1Н//101321(039)
9. Навіцкі У. І. Пасляваенная калектывізацыя заходнебеларускай вёскі // Праблемы ўз'яднання Заходняй Беларусі з БССР: гісторыя і сучаснасць : матэрыялы Міжнар. навук.-тэарэт. канф., Мінск, 17–18 верас. 1999 г. / Беларус. дзяярж. ун-т ; рэдкал.: П. І. Брыгадзін (адк. рэд.), У. Ф. Ладысеў (адк. рэд.), У. М. Міхнюк. – Мінск, 2000. – С. 267–275. Шифр НББ: 1БА221815
10. Смяховіч М. У. Калектывізацыя ў заходніх абласцях БССР (1946–1951 гг.) // Гістарычна-археалагічны зборнік / Ін-т гісторыі НАН Беларусі. – Мінск, 2016. – Вып. 31. – С. 128–133.
Шифр НББ: 1Н//575595К(039)
11. Сарокін А. М. Дзяржаўна-прававое кіраўніцтва калектывізацыяй і раскулачваннем: лета: 1930-га // Сац.-экан. і прававыя даслед. – 2005. – № 1. – С. 25–38. Шифр НББ: 3ОК15508
12. Сарокін А. М. Калектывізацыя і раскулачванне ў Савецкай Беларусі: тэндэнцыі развіцця прававога забеспячэння (лета – восень 1930 г.) // Беларускае грамадства ў геапалітычных умовах пачатку XXI стагоддзя: прававыя, эканамічныя і сацыякультурныя праблемы : матэрыялы Міжнар. навук.-практ. канф. праф.-выкладчыц. саставу, аспірантаў, магістрантаў і спецыялістаў-практыкаў, Мінск, 10 снеж. 2004 г. / Беларус. ін-т правазнаўства ; пад рэд. С. Ф. Сокала. – Мінск, 2004. – С. 51–52. Шифр НББ: 1БА380700К
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе.
[Национальная библиотека Беларуси]