Добры дзень! Дапамажыце, калі ласка, знайсці літаратуру на тэму "Роля кнігі ў развіцці тэатральнага мастацтва Беларусі". Буду вельмі ўдзячны за дапамогу.
Ответ:
Здравствуйте! Предлагаем для изучения (Источники поиска: ЭК НББ, БД «Гісторыя Беларусі», БД «Культура і мастацтва», БД «Беларусь: ад мінулага да сучаснага»):
1. Алексніна І. А. Рэпертуар / І. А. Алексніна // Тэатральная Беларусь : энцыклапедыя : у 2 т. / пад агул. рэд. А. В. Сабалеўскага. – Т. 2 / рэдкал.: Г. П. Пашкоў (гал. рэд.) [і інш.]. – 2003. – С. 318. Шифр НББ:1АР315161
2. Арлова Т. Д. Беларуская драматургія новага часу // Маладосць. – 2016. – № 3. – С. 122–127. Шифр НББ:3ОК54
3. Валанцэвіч Н. С. Драматургічныя тэксты як крыніцы вывучэння гісторыі беларускага тэатра XIX стагоддзя // Маст. і муз. адукацыя. – 2016. – № 3. – С. 24–29.
(У артыкуле разгледжаны асаблівасці развіцця беларускай драматургіі XIX ст. на прыкладзе п'ес В. Дуніна-Марцінкевіча і У.Сыракомлі) Шифр НББ:3Н//2566
4. Васілевіч А. Купалавы п'есы на сённяшняй сцэне: шляхі адкрытыя // Маладосць. – 2017. – № 6. – С. 89–91. Шифр НББ:3ОК54
5. Голікава Л. Ф. Драматычныя творы М. Клімковіча і Н. Арсенневай як літаратурная аснова першых беларускіх гістарычных опер-драм // Першы міжнародны навуковы кангрэс беларускай культуры : зб. матэрыялаў, Мінск, 5–6 мая 2016 г. / НАН Беларусі, Цэнтр даслед. беларус. культуры, мовы і літ. ; рэдкал.: А. І. Лакотка (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2016. – С. 222–226. Шифр НББ:1Н//621200К(039)
6. Гамзовіч Р. Трыумфальнае шэсце «Паўлінкі» // Алеся : Работніца і сялянка. – 2013. – № 2. – С. 12–13.
(Да 100-годдзя з часу першай пастаноўкі п'есы Я. Купалы «Паўлінка». Падарожжа па мясцінах стварэння твору і яго першых тэатральных пастаноўках). Шифр НББ:3ОК1844
7. Клецкина О. С. Репертуар школьных театров // Белорусский латинский школьный театр в контексте европейской театральной культуры XVI – XVIII вв. / О. С. Клецкина. – Минск, 2013. – С. 22–29. Шифр НББ:1Н//421240(039)
8. Комлева Т. Роль книги в театральном искусстве: к постановке проблемы // Аўтэнтычны фальклор: праблемы захавання, вывучэння, успрымання : [XII] зб. навук. пр. : (памяці антраполага Зінаіды Мажэйкі) / М-ва культуры Рэсп. Беларусь [і інш.] ; рэдкал.: В. Р. Языковіч (старш.) [і інш.]. – Мінск, 2018. – C. 115–117. Шифр НББ:1Н//687144К(039)
9. Кушнир А. В. Произведения национальной драматургии: своеобразие музыкально-драматических и экранных версий : (на примере пьес Я. Купалы «Павлинка» и В. Вольского «Нестерка») // Муз. і тэатр. мастацтва: праблемы выкладання. – 2010. – № 3. – С. 31–35 ; № 4. – С. 33–38. Шифр НББ:3ОК10413
10. Лаўшук С. С. В.Дунін-Марцінкевіч – заснавальнік новай беларускай драматургіі і тэатра // Вінцэнт Дунін-Марцінкевіч у еўрапейскім кантэксце : матэрыялы Міжнар. навук.-практ. канф., прысвеч. 200-годдзю В. Дуніна-Марцінкевіча, Мінск, 5–6 лют. 2008 г. / Ін-т мовы і літ. НАН Беларусі, рэдкал.: В. А. Максімовіч (навук. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2008. – С. 268–272. Шифр НББ:1Н//107870(039)
11. Некрашэвіч Ж. Творчасць Ф.-У. Радзівіл: на шляху станаўлення нацыянальнай драматургіі // Скарыназнаўства, кнігазнаўства, літаратуразнаўства : матэрыялы ІІІ Міжнар. кангрэса беларусістаў «Бел. культура ў дыялогу цывілізацый», Мінск, 1-я сес. 21–25 мая 2000 г., 2-я сес. 24–7 снеж. 2000 г. / Нац. навук.-асвет. цэнтр iмя Ф.Скарыны пры М-ве адукацыi Рэсп. Беларусь ; рэдкал.: У. Конан (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2001. – С. 163–168. Шифр НББ:1Ба253345
12. Няборская А. В. Тэатральная гісторыя Слуцка ў XVII – пачатку ХХ ст. // Чалавек і культура: праблемы гармоніі : зб. навук. арт. аспірантаў / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў ; рэдкал.: М. А. Бяспалая (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2004. – С. 126–130. Шифр НББ:1БА421272
13. Трафімчык А. В. Формула дзіцячага спектакля: сучасная драматургія для дзяцей // Мастацтва. – 2017. – № 7. – С. 34–37. Шифр НББ:3ОК1214
14. Шумко З. М. Беларускі нацыянальны тэатр // Свежий ветер' 2001 : сб. науч. работ студентов Гродн. гос. ун-та им. Я. Купалы : в 2 ч. / Гродн. гос. ун-т ; редкол.: А. И. Буть (отв. ред.) [и др.]. – Гродно, 2001. – Ч. 1. – С. 107–111. Шифр НББ:1БА247891
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе. Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-lin (https://paid.nlb.by/rus/services/tem/).