ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 36168
№ 36168  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добрый день) Помогите пожалуйста подобрать литературу к курсовой работе по теме "Музеи белорусского народного костюма как историк-культурное наследие". Спасибо за помощь)
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (источники поиска: ЭК НББ, БД «Беларусь: ад мінулага да сучаснага», БД «Гісторыя Беларусі»::
1. Ажогіна Д. А. Адзенне Калінкавіцкага строю ў зборы Беларускага дзяржаўнага музея народнай архітэктуры і побыту. Гісторыя прадметаў з в. Хутар Светлагорскага раёна // Памяць продкаў праз музейны свет: мінулае, сучаснасць і будучыня музеяў пад адкрытым небам : матэрыялы Міжнар. навук.-практ. канф., Мінск, 26 кастр. 2018 г. / Беларус. дзярж. музей нар. архітэктуры і побыту ; склад.: Я. І. Мікула. – Мінск, 2018. – С. 71–79. Шифр НББ: 1Н//721585(039)
2. Вайцяхоўская Т. У. Беларускі народны касцюм: асаблівасці развіцця // Весн. Беларус. дзярж. ун-та культуры і мастацтваў. – 2008. – № 10. – С. 38–42 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by/bitstream/handle/123456789/468/Belarusk%d1%96%20narodnyi%20kascyum.pdf?sequence=1&isAllowed=y (25.11.2020).
3. Віннікава М. М. Роля музейных збораў у захаванні і аднаўленні культурнай спадчыны беларусаў: работа выканана пры падтрымцы БРФФД, праект № Г10Р-27 // Музей і традыцыйная культура Беларусі : матэрыялы Міжнар. навук.-практ. канф., Гомель, 17–18 мая 2011 г. / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў ; рэдкал.: С. В. Разанаў (гал. рэд.), В. В. Дамасканаў, С. К. Канановіч. – Гомель, 2011. – С. 48–54. Шифр НББ: 1Н//292591К(039) Беларускае народнае адзенне.
4. Горбунов И. В. Анализ проблематики экспонирования костюма на манекенах в музеях Беларуси // Традиционный белорусский костюм в европейском культурном пространстве : материалы Междунар. науч. форума, Минск, 19–20 окт. 2017 г. / НАН Беларуси, Центр исслед. белорус. культуры, яз. и лит., Ин-т искусствоведения, этнографии и фольклора ; сост.: П. А. Богдан, М. Н. Винникова, Ф. П. Лысенко ; редкол.: А. И. Локотко (гл. ред.) [и др.]. – Минск, 2017. – С. 118–123. Шифр НББ: 1Н//676398(039)
5. Кузьміч Г. В. Жаночыя кашулі Гомельскага Падняпроўя з фондаў Гомельскага абласнога краязнаўчага музея // Этнаграфія Беларускага Падняпроўя : матэрыялы навук. канф., Магілёў, 30 лістап. - 1 снеж. 1999 г. / Магілеўс. абл. краязн. музей ; пад рэд. Л. А. Сугака ; рэд. савет: В. М. Аненкаў, Л. А. Сугака, С. Б. Рыбакова. – Магілёў, 1999. – С. 112–120. Шифр НББ: 1БА184905
6. Лабачэўская В. А. Беларускія народныя тканіны і арнамент: да гістарыяграфіі вывучэння, музеефікацыі і выставачнай рэпрэзентацыі ў 1920-я гады // Вес. Нац. акад. навук Беларусі. Сер. Гуманітар. навук. – 2012. – № 2. – С. 83–90 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by/bitstream/handle/123456789/14881/%d0%95%d0%9b%d0%90%d0%a0%d0%a3%d0%a1%d0%9a%d0%86%d0%af%20%d0%9d%d0%90%d0%a0%d0%9e%d0%94%d0%9d%d0%ab%d0%af%20%d0%a2%d0%9a%d0%90%d0%9d%d0%86%d0%9d%d0%abI%d0%90%d0%a0%d0%9d%d0%90%d0%9c%d0%95%d0%9d%d0%a2.pdf?sequence=1&isAllowed=y (26.11.2020).
7. Ляшкова С. А. Уплыў украінскага, польскага і рускага касцюмаў на крой і дэкор безрукавак Беларускага Палесся і Падняпроўя (па матэрыялах са збору Беларускага дзяржаўнага музея народнай архітэктуры і побыту) // Памяць продкаў праз музейны свет : праграма музейных чытанняў, Мінск, 7 снеж. 2010 г. / Беларус. дзярж. музей нар. архітэктуры і побыту ; уклад. С. Б. Маеўская. – Мінск, 2011. – С. 130–136. Шифр НББ: 1Н//432756(039)
8. Маленка Л. І. Беларускі народны касцюм / Л. І. Маленка. – Мінск : Ураджай, 2001. – 158 с. Шифр НББ: 1БА268551
9. Мятлеўская Л. Праблемы выкарыстання народных строяў ва ўмовах музейных мерапрыемстваў // Народнае дойлідства Беларусі. Праблемы захавання, выкарыстання і інтэрпрэтацыі : матэрыялы навук.-практ. канф., Мінск, 27–28 верас. 2006 г. / Беларус. дзярж. музея нар. архітэктуры і побыту ; уклад. В. У. Мірончык. – Мінск, 2007. – С. 71–80. Шифр НББ: 1Н//75162(039)
10. Перепелкина А. Е. Проблемы формирования традиционных комплексов женского и мужского костюмов на основе коллекций Белорусского государственного музея народной архитектуры и быта // Памяць продкаў праз музейны свет : зборнік / Беларус. дзярж. музей нар. архітэктуры і побыту. – Мінск, 2013. – Вып. 2. – С. 82–86. Шифр НББ: 1Н//432555(039)
11. Рыбакова С. Б. Народный костюм Могелевского Поднепровья в экспозициях музеев Могилевской области // Культура и быт белорусов в этнографических исследованиях и музейных коллекциях : материалы Междунар. науч. конф., Минск, 7–8 июня 2012 г. / НАН Беларуси, Ин-т искусствоведения, этнографии и фольклора, Рос. этнограф. музей ; сост.: Н. С. Бункевич [и др.] ; редкол.: А. И. Локотко (гл. ред.) [и др.]. – Минск, 2012. – С. 242–245. Шифр НББ: 1Н//403614(039)
12. Смирнова И. Ю. Женский костюм белорусских деревень Унечской волости на фотографиях А. К. Сержпутовского (собрание Российского этнографического музея) // Першы міжнародны навуковы кангрэс беларускай культуры : зб. матэрыялаў, Мінск, 5–6 мая 2016 г. / НАН Беларусі, Цэнтр даслед. Беларус. культуры, мовы і літ. ; рэдкал.: А. І. Лакотка (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2016. – С. 633–636. Шифр НББ: 1Н//621200К(039)
13. Соловьева С. В. Коллекция народной одежды и интерьерного текстиля из собрания УК «'ВОКМ» // Віцебскія старажытнасці : матэрыялы навук. канф., Віцебск, 23–24 кастр. 2014 г. / Віцеб. абл. краязн. музей ; рэдкал.: Г. У. Савіцкі [і інш.]. – Віцебск, 2017. – С. 163–189. Шифр НББ: 1Н//661575(039)
Являясь жительницей Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе.
Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-line (https://paid.nlb.by/rus/services/tem/). Рекомендуем при необходимости воспользоваться платной услугой Национальной библиотеки Беларуси – Электронной доставкой документов (https://paid.nlb.by/rus/services/edd/).
[Национальная библиотека Беларуси]