ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 13415
№ 13415  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Здравствуйте! Какие источники Вы можете порекомендовать по теме «Тема лабиринтов в произведениях В. Ластовского». Спасибо за ответ!
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем Вам следующий список литературы (источники поиска: ЭК НББ, БД «Беларусь: ад мінулага да сучаснага», ИПС Nigma):
1.Барысенка В.У. В. Ластоўскі як культуролаг ва ўтопіі «Лабірынты» // Весн. Беларус. дзярж. ун-та. Сер. 4, Філалогія. Журналістыка. Педагогіка. – 2000. – № 1. – С. 7–9. Шифр НББ: 3ОК247.
2.Барысенка В.У. Развіццё жанру філасофскай утопіі ў беларускай літаратуры: на прыкладзе аповесці В. Ластоўскага «Лабірынты» // Исследования молодых ученых : сб. ст. аспирантов : в 3 ч. / Мин. гос. лингвист. ун-т, Нижегор. гос. лингвист. ун-т ; [редкол.: Н.П. Баранова, Г.П. Рябов (отв. ред.) и др.]. – Минск, 1999. – Ч. 1. – С. 122–128. Шифр НББ: 1БА204618.
3.Васючэнка П.В. Захоплены Лабірынтам: таямніцы творчасці Вацлава Ластоўскага // Род. слова. – 2008. – № 11. – С. 3–6. Шифр НББ: 3ОК2069.
4.Дамарад І.І. Аповесць Вацлава Ластоўскага «Лабірынты» і раман Вольгі Іпатавай «Залатая жрыца Ашвінаў»: (да праблемы наватарства) // Філалагічныя навукі: маладыя вучоныя ў пошуку : матэрыялы навук. канф., прысвеч. 80-годдзю Беларус. дзярж. ун-та, Мінск, 20 крас. 2001 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; адк. рэд. С.А. Важнік. – Мінск, 2001. – С. 209–210. Шифр НББ: 1БА283197.
5.Дамброўская Н. Праблема нацыянальнага адраджэння і мастацкія прыёмы яе вырашэння ў аповесцях «Лабірынты» Вацлава Ластоўскага і «Падарожжа на Буцафале» Вячаслава Адамчыка // Studia Wschodniosłowiańskie. – 2007. – T. 7. – С. 205–216. Шифр НББ: 19ИН1816.
6.Дзічкоўская Н. Паэтыка экфрасіса ў аповесці «Лабірынты» Вацлава Ластоўскага // Род. слова. – 2011. – № 5. – С. 29–32. Шифр НББ: 3ОК2069.
7.Макарэвіч А.М. Аповесць В. Ластоўскага «Лабірынты» ў кантэксце поля аўтарскай творчасці пісьменніка // Магілеўс. даўніна : [зб. арт.] / Музей гісторыі Магілёва. – 1998. – № 6. – С. 25–31. Шифр НББ: 3ОК7315.
8.Пацюпа Ю. Моўная ўтопія В. Ластоўскага як славянская трансфармацыя футурызму // Крыніца. – 1994. – № 8. – С. 14–23. Шифр НББ: 3ОК1713.
9.Сінькова Л.Д. Паэтыка рамана С. Балахонава «Імя Грушы» (2005 г.): актуалізацыя ідэй У. Эка і В. Ластоўскага // Русская и белорусская литературы на рубеже XX–XXI веков : сб. науч. ст. : в 2 ч. / Белорус. гос. ун-т ; под ред. С.Я. Гончаровой-Грабовской. – Минск, 2010. – Ч. 1. – С. 224–229. Шифр НББ: 1Н//314244(039).
10.Чырвонцава Н. Касмалогія Вацлава Ластоўскага // Шляхамі Вацлава Ластоўскага : матэрыялы навук.-краязн. канф., 4 верас. 2008 г. / Маладеч. цэнтр. раён. б-ка ; [падрыхт. тэксту і ўклад. М. Казлоўскага]. – Маладзечна, 2008. – С. 40–42. Шифр НББ: 1Н//274634(039).
11.Шадурский М.И. Художественная модель мира в романах-утопиях С. Батлера и О. Хаксли : автореф. дис. … канд. филол. наук : 10.01.03 / Шадурский Максим Иванович ; Белорус. гос. ун-т. – Минск, 2008. – 26 с. Шифр НББ: 2Н//37841(039) ; Дис. [Электронный ресурс]. – URL: http://dspace.utlib.ee/dspace/bitstream/handle/10062/8200/Shadurskimaxim.pdf?sequence=1 (14.06.12).
12.Шадурскі М.І. Terra utopica: нацыянальны і універсальны модусы мастацкага свету ў «Новай Атлантыдзе» Ф. Бэкана і «Лабірынтах» В. Ластоўскага // Сучасны літаратурны працэс: пісьменнікі і жыццё : матэрыялы Рэсп. навук. канф., Мінск, 11 мая 2006 г. / НАН Беларусі, Ін-т літ. ; [рэдкал.: І.Г. Баўтрэль і інш.]. – Мінск, 2006. – С. 315–319. Шифр НББ: 1Н//5473(039).
13.Шадурскі М.І. Анталагізацыя утапічнага светапогляду ў «Лабірынтах» В. Ластоўскага // V рэспублiканскiя Калеснiкаўскiя чытаннi : матэрыялы рэсп. навук. канф., прысвеч. 10-годдзю з дня смерці У.А. Калесніка, Брэст, 24–26 лют. 2005 гю / Брэсц. дзярж. ун-т ; рэдкал.: З.П. Мельнікава [і інш.]. – Брэст, 2005. – С. 288–291. Шифр НББ: 1БА418316.
14.Шамякіна Т.І. «Лабірынты» Вацлава Ластоўскага і навуковыя пошукі XX–XXI стагоддзяў // Маладосць. – 2008. – № 10. – С. 103–110. Шифр НББ: 3ОК54.
15.Янкута Г.В. Рысы магічнага рэалізму ў аповесці вацлава Ластоўскага «Лабірынты» // Беларус. літаратуразнаўства. – 2005. – Вып. 1. – С. 136–139. Шифр НББ: 3ОК10572.
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за дополнительной информацией к библиографам Национальной библиотеки Республики Беларусь.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
затрудняюсь ответить: 0
бесполезно: 0
кое-что пригодилось: 0
многое подходит: 0
идеально: 1
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.