ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 2480
№ 2480  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
здравствуйте! буду благодарна за информацию об управлении средними учебными заведениями в Украине: структура, функции и методы
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем следующий список литературы (источники поиска : ЭК НББ, ЭК НБ Украины им. В.И. Вернадского, ЭК Нац. парламент. б-ки Украины, БД МАРС, ЭК Пед. биб-ки им. Ушинского) :
1. Атаманчук П.С. Управління продуктивною навчально-пізнавальною діяльністю на основі об'єктивного контролю: [упр. освітою] / П.С. Атаманчук, В.В. Мендерецький // Педагогіка і психологія. – 2004. – № 3. – С. 5–18. – (Питання теорії).
2. Бакалюк В. Методологія адаптивного управління: особливості прийняття управлінських рішень // Директор шк., ліцею, гімназії. – 2008. – № 2. – С. 72–83. – (Управління школою).
3. Бегей В.М. Педагогічні основи демократизації управління загальноосвітньою школою : автореф. дис. ... д-ра пед. наук : 13.00.01 / Бегей В.М. ; Укр. пед. ун-т. – Киïв, 1995. – 48 с.
4. Береговський З.Л. Педагогічний аналіз в управлінні сучасною школою : автореф. дис. ... канд. пед. наук : 13.00.01 / Береговський З.Л. ; Прикарпат. ун-т. – Івано-Франківськ, 1996. – 24 с.
5. Вакуліч П. Програмно-цільовий метод як засіб системного управління розвитком освіти : [систем. підхід до упр. розвитком шк. в сучас. умовах] // Освіта і упр. – 2003. – Т. 6, № 1. – С. 75–83. – (Наука і практика управління).
6. Васильченко Н. Про деякі аспекти управління школою нового типу // Шлях освіти. – 2001. – № 2. – С. 29–32.
7. Гаєвська Л. Державно-громадське управління освітою: теоретичний аспект : [питання держ.-громад. упр. освітою, його ознаки, форми та функції] // Вісн. Нац. акад. держ. упр. при Президентові України. – 2007. – № 4. – С. 37–47.
8. Гамаюнов В. Менеджер навчально-виховного процесу : [сучасна теорія упр. шк.] // Освіта і управління. – 2000. – Т. 4, № 1/2. – С. 89–94.
9. Грицай Ю.О. Теорія та практика управління сучасною школою : навч. посіб. для студ. вищ. пед. закл. освіти, викл. та практ. працівників / Ю.О. Грицай, Я.І. Журецький. – Миколаїв : Миколаїв. держ. пед. ун-т, 2002. – 256 с.
10. Гуменюк М.У. Педагогічна Рада як колегіальний орган управління школою // Пед. пошук. – 2001. – № 4. – С. 10–11.
11. Дрожжина Т. Як зробити управління школою демократичним? : [особливості побудови нової моделі упр. шк.] // Директор шк., ліцею, гімназії. – 2006. – № 1. – С. 76–77.
12. Королюк С. Адаптований стиль керівництва як складова управлінської культури керівника освітнього закладу // Там же. – 2007. – № 3. – С. 89–92. – (Управління школою).
13. Кушнір В. Рівні управління педагогічним процесом : [упр. шк.] // Рідна шк. – 2001. – № 11. – С. 28–30.
14. Мануйленко В.В. Організаційно-методичні засади удосконалення управління освітою на районному рівні : автореф. дис. ... канд. пед. наук : 13.00.01 / Мануйленко В.В. ; Центр. ін-т післядиплом. пед. освіти Акад. пед. наук України. – Київ, 2006. – 20 с.
15. Осадчий І.Г. Освіта сільского регіону: теорія і технологія управління розвитком / І.Г. Осадчий. – Київ : Шк. світ, 2005. – 259 с.
16. Рогова Т. Особливості управління педагогічним колективом школи в умовах гуманізації освіти // Директор шк., ліцею, гімназії. – 2006. – № 2. – С. 78–84. – (Управління школою).
17. Суков В. Модель державно-громадського управління освітою: досвід, пошуки, проблеми // Там же. – 2004. – № 2-3. – С. 17–23. – (Управління школою).
18. Сушко С. Сучасна модель управління гімназією // Там же. – 2003. – № 3. – С. 85–100. – (Управління школою).
Рекомендуем воспользоваться политематической БД статей Национальной парламентской б-ки Украины (открыть ссылку) и ЭК Национальной библиотеки Украины им. Вернадского, введя в поисковое окно: управ$ школ$ (открыть ссылку). Воспользуйтесь также литературой из указателя: Адаменко О.В. Публікації й дисертації українських авторів з питань управління загальноосвітньою школою (друга половина ХХ століття) : бібліогр. покажч. / О.В. Адаменко. – Луганськ : Альма-матер, 2005. – 72 с.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.