ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 25944
№ 25944  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Здравствуйте! Пожалуйста, помогите в подборе литературы для написания диплома, тема звучит так: "Формы и способы сохранения традиционной песенной культуры в Белоруссии"
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения :(источник поиска: ЭК НББ)
1. Біскуп А. А. Захаванне традыцыйнай песеннай культуры Магілёўскага Падняпроўя // Палявая фалькларыстыка і этналогія: даследаванне лакальных культур Беларусі : зборнік / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў, Ін-т павышэння кваліфікацыі і перападрыхтоўкі кадраў ; уклад. І. Ю. Смірновай ; пад навук. рэд. В. А. Лабачэўскай. – Мінск, 2008. – С. 258–261. Шифр НББ: 1Н//143263(039)*1Н//143265(039)
2. Варфоломеева Т. Б. Нематериальное культурное наследие белорусов: проблемы охраны, сохранения, трансляции // Науч. тр. Белорус. гос. акад. музыки. – 2010. – Вып. 23. – С. 10–20. Шифр НББ: 3ОК6239
3. Грамовіч І. М. Шляхі засваення беларускага песеннага фальклору ў аматарскіх і вучэбных калектывах // Аматарская творчасць XXI стагоддзя. Творчая спадчына Г. І. Цітовіча : рэсп. навук.-практ. канф., Мінск ,10 снеж. 2010 г. / Беларус. дзярж. ўн-т культуры і мастацтваў ; уклад. К. І. Рэмішэўскі ; пад навук. рэд. Т. Б. Варфаламеевай. – Мінск, 2010. – С. 64–67. Шифр НББ: 1Н//275315К(009)*1Н//270971К(039)
4. Кенька М. П. Да пытання аб крыніцах пашырэння песеннага рэпертуару ў Беларусі (з настальгічных згадак) // Фалькларыстычныя даследаванні: Кантэкст. Тыпалогія. Сувязі : зб. арт. / Рэсп. ін-т выш. шк. ; пад навук. рэд. Р. М. Кавалевай, В. В. Прыемка. – Мінск, 2010. – Вып. 7. – С. 55–65. Шифр НББ: 1Н//245388(039)*1Н//245389(039)
5. Коваленко В. Г. Сохранение традиционной культуры средствами белорусского песенного фольклора // Культура. Наука. Творчество : сб. науч. ст. / М-во культуры Респ. Беларусь [и др.]. – Минск, 2008. – Вып. 1. – С. 113–115. Шифр НББ: 1Н//93189(039)*1Н//93191(039)*1Н//97342(039)
6. Лоеўшчына … Бэзавы рай, песенны край : сучасны стан традыцыйнай культуры Лоеўшчыны / Гомел. дзярж. ун-т ; аўт.-уклад. В. С. Новак. – Гомель : Сож, 2007. – 470 с. Шифр НББ: 1Н//73333(039)*1Н//73334(039)
7. Мазурына Н. Г. Методыка запісу беларускіх народных песень: актуальныя аспекты // Актуальныя праблемы мастацтва: гісторыя, тэорыя, методыка : матэрыялы Міжнар. навук.-практ. канф., Мінск, 10–11 крас. 2008 г. / Беларус. дзярж. пед. ун-т, Беларус. дзярж. акад. мастацтваў ; рэдкал.: Ю. Ю. Захарына (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2008. – С. 160–163. Шифр НББ: 1Н//95311(039)*1Н//95310(039)
8. Морозова Т. А. Методика сохранения архива фольклорно-этнографических материалов (на базе учебно-научной лаборатории белорусского фольклора БГУ) / Т. А. Морозова, Я. Карпов // Фалькларыстычныя даследаванні: Кантэкст. Тыпалогія. Сувязі : зб. арт./ Рэсп. ін-т выш. шк. ; пад навук. рэд. В. В. Прыемка, Т. В. Лук'янавай. – Мінск, 2014. – Вып. 10. – С. 21–25. Шифр НББ: 1Н//513906(039)*1Н//513908(039)
9. Петухова Н. В. Праблемы засваення народна-песенных традыцый у практыцы фальклорных калектываў // Пазашк. выхаванне. – 2011. – № 4. – С. 3–7. Шифр НББ: 3ОК7439
10. Хадыева В. Сохраним традиции: из народно-песенного наследия местечка Мотоль // Моўнакультурная прастора Брэсцка-Пінскага Палесся : зб. навук. арт. : у 2 ч. / Брэсц. дзярж. ўн-т, Каф. гісторыі беларус. мовы і дыялекталогіі ; рэдкал.: М. М. Аляхновіч [і інш.]. – Брэст, 2011. – Ч. 2. – С. 166–171. Шифр НББ: 1Н//315252(039)
Являясь жительницей Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.