ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 30417
№ 30417  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Парайце, калі ласка, спіс на тэму “Арганізацыя асветы ў Заходняй Беларусі (таксама палітыка школьніцтва)”.
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (ЭК НББ, БД Беларусь: ад мінулага да сучаснага, БД Гісторыя Беларусі, Электрон. б-ка Гродн. гос. ун-та, Репозиторий Białoroskich Zeszytów Historycznych, ИПС Yandex):
1. Вабішчэвіч А. М. Адукацыя ў Заходняй Беларусі напярэдадні верасня 1939 г. // Рыжскі мірны дагавор 1921 г. і лёсы народаў Усходняй Еўропы : матэрыялы Міжнар. навук.-тэарэт. канф., Мінск, 16–17 сак. 2001 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; пад навук. рэд. У. Ф. Ладысева. – Мінск, 2001. – С. 195–199. Шифр НББ: 1БА265870
2. Вабішчэвіч А. М. Асветніцтва ў кантэксце нацыянальна-вызваленчага руху Заходняй Беларусі (1921–1939 гг.) // Праблемы ўз'яднання Заходняй Беларусі з БССР: гісторыя і сучаснасць : матэрыялы Міжнар. навук.-тэарэт. канф., Мінск, 17–18 верас. 1999 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; рэдкал.: П. І. Брыгадзін (адк. рэд.), У. Ф. Ладысеў (адк. рэд.), У. М. Міхнюк. – Мінск, 2000. – С. 72–78. Шифр НББ: 1БА221815
3. Горны А. С. Беларускае школьніцтва на Лідчыне: новыя дакументы // Лід. летапісец. – 2016. – № 4. – С. 65–66 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://pawet.net/library/history/bel_history/gorny (08.12.2017). Шифр НББ: 3ОК8399
4. Зенчанка С. В. Пераўтварэнні ў сферы адукацыі і культуры ў Заходняй Беларусі пасля ўз'яднання з БССР (верасень 1939 – чэрвень 1941 г.) // Назаўсёды разам: гісторыя нацыянальна-дзяржаўнага станаўлення Беларусі: да 65-годдзя ўз'яднання Заходяй Беларусі з БССР : матэрыялы Рэсп. навук.-тэарэт. канф., Мінск, 28 верас. 2004 г. / Беларус. дзярж. пед. ун-т ; рэдкал.: А. А. Каваленя (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2004. – С. 138–140. Шифр НББ: 1БА383584
5. Мацюшэнка В. Моўныя праблемы адукацыі польскай меншасці ў заходнім рэгіёне Беларусі ў свеце міжнароднага вопыту // Нацыянальная адукацыя: гісторыя, сучаснасць, перспектывы : тэмат. зб. матэрыялаў Міжнар. навук.-практ. канф., Брэст, 21–22 верас. 1995 г. / Брэсц. аб'яд-не рэгіян. арг. ; навук. рэд. С. А. Яцкевіч. – Брэст, 1995. – С. 25–29.
Шифр НББ: 1БА78886
6. Проценко О. Э. О польском национальном образовании на территории Западной Беларуси (1921–1939 гг.) // Актуальныя праблемы гісторыі Беларусі: стан, здабыткі і супярэчнасці, перспектывы развіцця : матэрыялы Рэсп. навук. канф., Гродна, 3–4 мая 2002 г. : у 4 ч. / Гродзен. дзярж. ун-т ; рэдкал.: I. П. Крэнь (адк. рэд.) [і інш.]. – Гродна, 2003 . – Ч. 4. – С.226–229 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://www.elib.grsu.by/doc/16042 (08.12.2017). Шифр НББ: 1БА313513
7. Проценко О. Э. Из истории польского национального образования на территории Западной Беларуси (1921–1939 гг.) // Этнічныя супольнасці ў Беларусі: гісторыя і сучаснасць : навук. канф., Мінск, 6–7 снеж. 2001 г. / Ін-т гісторыі НАН Беларусі ; навук. рэд.: У. Навіцкі, М. Сташкевіч. – Мінск, 2001. – С. 262–265. Шифр НББ: 1БА325567
8. Трофимчик А. В. Историография западных областей БССР в 1939–1941 гг. на примере становления советской системы образования // Сучасныя праблемы гістарыяграфіі гісторыі : матэрылы Рэсп. навук.-практ. канф., Мінск, 28 лістап. 2003 г. : у 3 ч. / Беларус. дзярж. пед. ун-т ; рэдкал.: У. В.Тугай (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2003. – Ч. 2. – С. 452–457. Шифр НББ: 1БА329085
9. Трубчык А. Асноўныя накірункі адукацыйнай палітыкі на беларускай тэрыторыі Грамадзянскага ўпраўлення Усходніх зямель (1919–1920 гг.) // Беларус. гіст. зб. / Беларус. гіст. т-ва. – Беласток, 2012. – № 37. – С. 70–90. Шифр НББ: 19ИН425
10. Трубчык А. Г. Палітыка польскай улады ў сферы школьнай адукацыі на акупаванай тэрыторыі Беларусі ў 1919–1921 гг. : аўтарэф. дыс. … канд. гіст. навук : 07.00.02 / Трубчык Алена Геннадзьеўна ; Ін-т гісторыі НАН Беларусі. – Мінск, 2017. – 26 с. ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://www.vak.org.by/sites/default/files/2017-03/k_Trubchyk.pdf (08.12.2017). Шифр НББ: 2Н//211093(039)
11. Яцкевіч С. Палітыка савецкіх улад адносна нацыянальнага школьніцтва ў Заходняй Беларусі ў 1939–1941 гг. // Беларус. гіст. зб. / Беларус. гіст. т-ва. – Беласток, 2000. – № 14. – С. 157–167 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://pdf.kamunikat.org/2172-11.pdf (08.12.2017). Шифр НББ: 19ИН425
12. Яцкевіч С. Стан адукацыі ў Заходняй Беларусі ў 1939–1941 гг. // Нацыянальная адукацыя: гісторыя, сучаснасць, перспектывы : тэм. зб. матэрыялаў Міжнар. навук.-практ. канф. / Брэсц. аб'яд-не рэгіян. арг. ; навук. рэд. С. А. Яцкевіч. – Брэст, 1995. – С. 40–42. Шифр НББ: 1БА61287
Являясь жителем Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе. Дополнительно, рекомендуем ознакомиться с материалами интернет-библиотеки KAMUNIKAT (открыть ссылку), так как этот ресурс предоставляет в режиме удаленного доступа материалы, опубликованные на страницах сборника «Białoroskie Zeszyty Historyczne», содержание которого посвящено истории Западной Беларуси (в т. ч. вопросам образования на пол. и белорус. языках).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.