ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 31733
№ 31733  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Парайце, калі ласка, літаратуру аб Маці Божай Жыровіцкай і Жыровіцкіх святынях. Дзякуй.
Ответ: Добры дзень. Прапануем азнаёміцца (крыніцы: Yandex, ЭК НББ, БД «Ад мінулага да сучаснага», БД «Гісторыя Беларусі», БД «Культура і Мастацтва», тапаграфічная картатэка артыкулаў):
1. Афанасик В. В. Неугасимая лампада: из истории Жировичского монастыря / В. В. Афанасик. – Слоним : Слоним. тип., 2016. – 140 с. Шифр НББ:1Н//565467(039)
2. Боянков П. В. Жировичи. Летопись пяти веков // Новая Немига лит. – 2016. – № 6. – С. 140–152 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://vsr.mil.by/2017/01/06/zhirovichi-letopis-pyati-vekov/ (13.07.2018). Шифр НББ: 3ОК16761
3. Диковский Н. Р. Коронование Жировицкой чудотворной иконы Богоматери (1730 г.) / протоиер. Н. Диковский. – Гродно : Губерн. Тип., 1902. – 63 с. Шифр НББ: БА2240
4. Крот А. Культ Маці Божай Жыровіцкай у творах айца Ігната Кульчынскага // Хрысціянства ў гістарычным лёсе беларускага народа : зб. навук. арт. : у 2 ч. / Гродзен. дзярж. ун-т ; рэдкал.: С. В. Марозава, Э. С. Ярмусік, С. У. Сілава. – Гродна, 2009. – Ч. 1. – С. 205–208.
Шифр НББ:1Н//222404(039)
5. Папоў В. Жыровічская ікона. Гісторыя вядомай беларускай святыні [Электронный ресурс] : [сайт]. – [Мінск], 2018. – URL: https://zhirovichi-monastery.by/page2608340.html (13.07.2018).
6. Піскун Ю. А. Прыклады пашырэння іканаграфіі Жыровіцкай іконы Божай Маці ў Беларусі, Украіне, Польшчы, Італіі // Праваслаўе : альманах / Брацтва ў гонар Вілен. мучанікаў. – Беласток, 2010. – № 16. – С. 27–32. Шифр НББ:3ОК6967
7. Попов В. В. Явление чудотворной иконы Божией Матери «Жировичская» по письменным источникам XVI–XVIII вв. // Мин. епарх. вед. – 2004. – № 1. – С. 59–62. Шифр НББ:3ОК1314
8. Праздник Жировичской иконы // Ступени. – 2016. – № 2. – С. 3–5. Шифр НББ:3ОК9076
9. Редутто Н. Жировицкая чудотворная икона Божией Матери и Жировицкая обитель / Н. Редутто. – Вильна : Тип. О. Блюмовича, 1867. – 30 с. Шифр НББ:БА2256
10. Сакалоў Г. Святло Жыровіцкай іконы // Маладосць. – 2007. – № 9. – С. 81–88 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://bzh.kamunikat.org/usie_czasopisy.html?pubid=45872 (13.07.2018). Шифр НББ:3ОК54
11. Флікоп-Світа Г. А. Іканастас Успенскага сабора ў Жыровічах: новыя звесткі па пытанні атрыбуцыі // Беларус. гіст. часоп. – 2017. – № 2. – С. 14–24 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://www.academia.edu/ (13.07.2018). Шифр НББ: 3ОК6078
12. Ярашэвіч А. А. Каранацыя Жыровіцкага абраза Маці Божай: 8 (19) верасня 1730 года // Наша вера. – 2010. – № 4. – С. 13–17 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://www.media.catholic.by/nv/n54/index.htm (13.07.2018). Шифр НББ: 3ОК7327
13. Яскевіч А. Жыровіцкі цуд: Падскарбій ВКЛ і Рэчы Паспалітай А.Солтан і Жыровіцкая ікона Багародзіцы «Замілаванне» // Беларусь. – 1999. – № 7. – С. 32–33. Шифр НББ:3ОК242
Таксама прапануем азнаёміцца з інфармацыяй сайта Свята-Успенскага Жыровіцкага Стаўрапігальскага мужчынскага кляштара (открыть ссылку). Нацыянальная бібліятэка Беларусі прапануе падбор літаратуры па тэме (платная on-line-замова) https://paid.nlb.by/rus/services/tem/. З павагай, Нацыянальная бібліятэка Беларусі.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.