ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 32082
№ 32082  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Помогите найти литература реферата тема "Особливості мистецтва українського бароко". Спасибо
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем список литературы по теме (источники поиска – ЭК ДРУНБ им. Н. К. Крупской, Национальной библиотеки Украины им. В. И. Вернадского).
1. Білоус П. Феномен українського бароко // Волинь – Житомирщина. – 2007. – № 16. – С. 208–211 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vg_2007_16_19 (16.10.2018).
2. Даренська В. Українське бароко як світоглядний стиль // Українознавство. – 2013. – № 1. – С.105–109 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ukr_2013_1_21 (16.10.2018).
3. Довбищенко М. Роль українського духовенства у поширенні мистецької традиції українського бароко в церковній архітектурі Сибіру XVIII ст. // Українознав. альм. – 2013. – Вип. 14. – С. 154–157 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ukralm_2013_14_43 (16.10.2018).
4. Ісіченко І. Бароко мистецький стиль і літературна доба // Дивослово. – 2010. – № 10. – С. 27-34.
5. Кара-Васильєва Т. В. Нове дослідження мистецтва бароко // МІСТ: Мистецтво, історія, сучасність, теорія. – 2009. – Вип. 6. – С. 137–151 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mist_2009_6_21 (16.10.2018).
6. Михед П. В. Фольклор і проблеми художньої комунікації в мистецтві бароко // Питання літературознавства. – 1997. – Вип. 4. – С. 9–14 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pl_1997_4_4 (16.10.2018).
7. Нежива Л. Дивосвіт української барокової культури // Бахмут. шлях. – 2010. – № 1/2. – С. 179–180 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bsh_2010_1-2_33 (16.10.2018).
8. Новак М. Українське бароко // Сучасність. – 2006. – № 10. – С.111–119.
9. Резвухіна Л. О. Особливості стилю бароко в декоративно–прикладному мистецтві // Культура і мистецтво у сучас. світі. – 2016. – Вип. 17. – С. 179-185 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Kmss_2016_17_24 (16.10.2018).
10. Степовик Д. В. Леонтій Тарасевич і українське мистецтво бароко / Д. В.Степовик ; АН УРСР, Ін-т мистецтвознавства, фольклору та етнографії ім. М. Т. Рильського. – К. : Наук. думка, 1986. – 235 с.
11. Степовик Д. В. Українська гравюра бароко / Д. В. Степовик. – К. : КЛІО, 2012. – 494 с.
12. Третяк К. Українське бароко як вираз національної ідеї в архітектурі // Етніч. історія народів Європи. – 2001. – Вип. 9. – С. 40–43 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eine_2001_9_9 (16.10.2018).
13. Українське бароко та європейський контекст / відп. ред. О. К. Федорук. – К. : Наук. думка, 1991. – 254 с.
14. Ушкалов Л. В. Що таке українське бароко (за сторінками книги Валентини Соболь ) // Гуманітар. журн. – 2015. – № 1/2. – С. 158–172 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gumj_2015_1-2_20 (16.10.2018).
15. Шевченко З. Мистецтво бароко як засіб формування загальнокультурної компетентності учнів на заняттях літературного факультативу // Укр. мова і літ в шк. – 2013. – № 7. – С.24–30.
16. Щербатюк О. Українське бароко в європейському контексті : особливості механізмів культурної комунікації // Українознав. альм. – 2012. – Вип. 8. – С. 130–133 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ukralm_2012_8_41 (16.10.2018).
Являясь жителем г. Донецка, Вы можете обратиться за дополнительной информацией к библиографам Донецкой РУНБ им. Н. К. Крупской.
[Донецкая республиканская универсальная научная библиотека им. Н. К. Крупской]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.