ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 32215
№ 32215  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Дапамажыце, калі ласка, з пошукам матэрыялаў на тэму "Беларуская інтэлігенцыя на эміграцыі, за перыяд 1900-1939 гг.". Дзякуй!
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (источники поиска: ЭК НББ, БД НББ «Ад мінулага для сучаснага», «Гісторыя Беларусі», Электронная библиотека диссертаций и авторефератов диссертаций НББ, СКС, ИПС Yandex):
1. Буча А. І. Беларуская дыяспара ў Чэхаславакіі (1921–1938 гг.) : дыс. … канд. гіст. навук : 07.00.03 / А. І. Буча. – Мінск, 2012. – 159 л.
Шифр НББ: 26Н//3922(039)
2. Буча А. І. Невядомы сюжэт з жыцця беларускай дыяспары ў Чэхаславакіі: Беларускі настаўніцкі інстытут у Празе (1922–1923) // Весн. БДУ. Сер. 3, Гісторыя. Філасофія. Псіхалогія. Паліталогія. Сацыялогія. Эканоміка. Права. – 2012. – № 1. – С. 11–14 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://docviewer.yandex.by/view/362639407/ (01.11.18)
Шифр НББ:3ОК246
3. Гардзіенка Н. С. Пакуль Гутэнберг спаў: рукапісныя кнігі і перыёдыка беларускай эміграцыі // Беларуская кніга ў кантэксце сусветнай кніжнай культуры : зб. навук. арт. / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў. – Мінск, 2015. – Вып. 6 : Часапрастора кнігі і бібліятэкі: навуковае і культурнае ўзаемадзеянне. – С. 113–136.
Шифр НББ:1Н//575260(039)
4. Зубко В. Беларуская пражская эміграцыя і Украінскі педагагічны інстытут імя М.Драгаманава (1923–1933) // Кантакты і дыялогі. – 2001. – № 2/3. – С. 14–17.
Шифр НББ:3ОК7050
5. Зубко О. «Марыва рэвалюцыі» или Историческая память белорусской пражской эмиграции (1918–1939) // Беларускі гістарычны зборнік / Беларус. гіст. т-ва. – Беласток, 2018. – № 49. – С. 153–165 ; То же [Электронный ресурс]. – URL:/http://kamunikat.org/usie_czasopisy.html?pubid=48468(01.11.18)
Шифр НББ:19ИН425
6. Зубко О. Е. Эмиграция – граница мировоззрений. «Картина мира» пражских белорусов (1921–1939 гг.) // Традиции духовной и материальной культуры пограничья : сб. материалов Междунар. науч. конф., Брест, 15–16 нояб.2016 г. / Брест. гос. ун-т ; под ред. А. Н. Вабищевича. – Брест, 2017. – С. 111–116.
Шифр НББ: 1Н//672116(039)
7. Коваль В. У. Перыёдыка беларускай эміграцыі аб беларуска-ўкраінскіх кантактах у 1918–1939 гг. // Труд. Профсоюзы. Общество. – 2010. – № 4. – С. 81–85.
Шифр НББ:3ОК11572
8. Ляхоўскі У. В. Ад гоманаўцаў да гайсакоў: чыннасць беларускіх маладзёвых арганізацый у 2-й палове XIX ст. – 1-й палове XX ст. (да 1939 г.) / У. В. Ляхоўскі ; навук. рэд. А. М. Сідарэвіч. – 2-е выд., папр. і дап. – Смаленск : Інбелкульт, 2015. – 479 с.
Эміграцыя. Беларускае замежжа.
Шифр НББ:1Н//566221(039)
9. Мальдзіс А. І. Парыжскія сустрэчы // Ежы Гедройц і Беларусь : матэрыялы Міжнар. круглага стала, Мінск, 2001 г. : выбр. арт. з перыяд. друку / Пол. ін-т у Мінску ; уклад. Т. Шкурко ; навук. рэд. А.Мальдзіс. – Мінск, 2006. – С. 71–74.
Пра лёсы беларускай творчай інтэлігенцыі, якая апынулася ў эміграцыі.
Шифр НББ:1БА466002
10. Мірачыцкі Л. Беларуская інтэлігенцыя на эміграцыі і чэшскае нацыянальнае адраджэнне // Культура беларускага замежжа; Беларуска-амерыканскія гістарычна-культурная ўзаемадачыненні / Міжнар. асац. беларусістаў ; рэд.: У. Конан, А. Мальдзіс. – Мінск, 1995. – С. 110–117.
Шифр НББ:1БА71015
11. Мярчук В. М За акіян – па лепшую долю: эміграцыя з Заходняй Беларусі ў краіны Лацінскай Амерыкі ў 1921–1929 гадах // Беларус. думка. – 2014. – № 9. – С. 82–85.
Шифр НББ:3ОК235
12. Снапкоўскі У. Эмігранты // Беларус. Мінуўшчына. – 1995. – № 6. – С. 60–62.
З гісторыі беларус. эміграцыі міжваен. перыяда, 1921–1939 гг.
Шифр НББ:3ОК6125
Являясь жительницей Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе. Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-line: https://paid.nlb.by/rus/services/tem/.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.