ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 34901
№ 34901  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Доброго времени суток! подскажите пожалуйста ссылки на статьи на английском языке по теме "первый эпизод шизофрении"
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (источники поиска: БД EBSCO, ИПС Google Scholar ) :
1. Addington J. Cognitive functioning in first-episode schizophrenia / J. Addington, D. Addington // J. of Psychiatry and Neuroscience. – 2002. – Vol. 27, N 3. – P. 188 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC161648/ (20.03.2020).
2. Brain derived neurotropic factor in first-episode psychosis / P. F. Buckley [et al.] // Schizophrenia research. – 2007. – Vol. 91, N 1/3. – P. 1–5 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1933504/ (20.03.2020).
3. Course of neurocognitive deficits in the prodrome and first episode of schizophrenia / C. Jahshan [et al.] // Neuropsychology. – 2010. – Vol. 24, N 1. – P. 109 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2808194/ (20.03.2020).
4. Lack of association between duration of untreated illness and severity of cognitive and structural brain deficits at the first episode of schizophrenia / A. L. Hoff [et al.] // Amer. J. of Psychiatry. – 2000. – Vol. 157, N 11. – P. 1824–1828 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://ajp.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/appi.ajp.157.11.1824 (20.03.2020).
5. Long-acting injectable risperidone for relapse prevention and control of breakthrough symptoms after a recent first episode of schizophrenia: a randomized clinical trial / K. L. Subotnik [et al.] // JAMA psychiatry. – 2015. – Vol. 72, N 8. – P. 822–829 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5065351/ (20.03.2020).
6. Mastrigt S. Assessment of premorbid function in first-episode schizophrenia: modifications to the Premorbid Adjustment Scale / S. Mastrigt, J. Addington // J. of Psychiatry and Neuroscience. – 2002. – Vol. 27, N 2. – P. 92 ; Also [Electronic resource]. – URL: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC161638/ (20.03.2020).
7. Neuropsychological correlates of hippocampal volumes in patients experiencing a first episode of schizophrenia / P. R. Szeszko [et al.] // Amer. J. of Psychiatry. – 2002. – Vol. 159, N 2. – P. 217–226 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://ajp.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/appi.ajp.159.2.217 (20.03.2020).
8. Predictors of relapse following response from a first episode of schizophrenia or schizoaffective disorder / D. Robinson [et al.] // Arch. of general psychiatry. – 1999. – Vol. 56, N 3. – P. 241–247 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/fullarticle/204795 (20.03.2020).
9. Predictors of treatment response from a first episode of schizophrenia or schizoaffective disorder / D. G.Robinson [et al.] // Amer. J. of Psychiatry. – 1999. – Vol. 156, N 4. – P. 544–549 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://ajp.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/ajp.156.4.544 (20.03.2020).
10. Substance abuse in first-episode schizophrenic patients: a retrospective study / M. C. Mauri [et al.] // Clinical Practice and Epidemiology in Mental Health. – 2006. – Vol. 2, N 1. – P. 4 ; The same [Electronic resource]. – URL: https://cpementalhealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/1745-0179-2-4 (20.03.2020).
Являясь жительницей Минска, Вы можете обратиться за консультацией к дежурному библиографу отдела справочно-информационного обслуживания Национальной библиотеки Беларуси, либо заказать подбор литературы по Вашей теме в этом же отделе.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.