ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 39507
№ 39507  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Какие хрестоматии по литературе для старших классов увидели свет в 2000-х гг. на национальных языках на постсоветском пространстве, без России?
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем краткий список хрестоматий (источник – Национальная б-ка Беларуси)
1. Анталогiя даўняй беларускай лiтаратуры, XI – першая палова XVIII стагоддзя / Нацыянальная акадэ мія навук Беларусі, Інстытут літаратуры імя Я. Купалы. – 2-е выд., выпраўленае. – Мінск : Беларуская навука, 2005. – 1014, [1] с.
2. Беларуская мова : хрэстаматыя : вучэбны дапаможнік / аўт.-склад. З.І. Бадзевіч і інш. – Минск : Юнипресс, 2005.
3. Беларуская літаратура : хрэстаматыя. 10 кл. / аўт.-склад. М.А. Лазарук. – Мінск : Мастацкая літа ратура, 2002. – 294 с.
4. Беларуская літаратура : падруч.-хрэстаматыя для 9-га кл. агульна адукац. шк. з бел. і рус. мовамі навучання / Аўт.-уклад.: Г.С. Гарад ко і інш. – 2-е выд., дапрац. – Минск : ТАА "Асар", 2000. – 622 с.
5. Беларуская літаратура: 9-ы кл. : эксперым. падруч.-хрэстаматыя для шк. з бел. і рус. мовамі навучання / Аўт.-склад.: В.В. Кушнярэ віч, А.У. Рагуля. – Минск : Адукацыя і выхаванне, 2002. – 466, [1] с.
6. Беларуская літаратурная спадчына, XI-XX стст. : [хрэстаматыя] / Нацыянальная бібліятэка Беларусі, Інстытут мовазнаўства імя Я. Коласа НАН Беларусі. – Мінск : НББ, 2007. – 1 электронны аптычны дыск (CD-ROM)
7. Беларуская літаратура : хрэстаматыя : вучэб. дапам. для 9-га кл. агульнаадукац. шк. з бел. і рус. мовамі навучання / уклад.: У.А. Дзіско, В.В. Кушнярэвіч. – Минск : Выд. рэсп. унітар. прадпрыемства "Нар. асвета", 2001. – 702, [1] с.
8. Беларуская літаратура : хрэстаматыя : вучэб. дапам. для 10-га кл. агульнаадукац. устаноў з бел. і рус. мовамі навучання / уклад.: М.А. Лазарук і інш. – Минск : Выд. рэсп. унітар. прадпрыемства "Маст. літ.", 2002. – 621, [1] с.
9. Дрэва вечнасці : кніга для пазакласнага чытання ў 9-м класе / укладальнік В.В. Кушнярэвіч. – Мінск : Мастацкая літаратура, 2005. – 413, [2] с.
10. Родная літаратура : 8-ы кл. : эксперым. падруч.-хрэстаматыя для шк. з бел. і рус. мовай навучання / Нац. ін-т адукацыі. – Минск : Часоп. "Адукацыя і выхаванне", 2001. – 479 с.
11. Электронная бібліятэка – школьнікам : поўныя тэксты твораў школьнай праграмы па беларускай і рускай літаратуры для 9-11-га (12-га) класаў : (абавязковае, дадатковае, пазакласнае чытанне) / Нацыянальная бібліятэка Беларусі, Нацыянальная камісія Рэспублікі Беларусь па справах ЮНЕСКА. – Мінск : НББ, 2007. – 1 электронны аптычны дыск (CD-ROM)
12. Электронная бібліятэка – школьнікам : хрэстаматыя : поўныя тэксты твораў школьнай праграмы па беларускай і рускай літаратуры для 9-11-х класаў (11-гадовай і 12-гадовай форм навучання) / Нацыянальная бібліятэка Беларусі. – Мінск : НББ, 2006. – 1 электронны аптычны дыск (CD-ROM)
13. Юнацтва сінія арэлі : хрэстаматыя для пазакл. чытання ў 9-м кл. : для ст. шк. узросту / Уклад.: Г.С. Гарадко і інш. – Мн. : Ураджай, 2001. – 526, [1] с.
Являясь жителем г. Саратова, Вы можете обратиться за консультацией в Информационно-библиографический отдел Саратовской ОУНБ.
[Саратовская областная универсальная научная библиотека]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.