ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 39704
№ 39704  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добрый вечер! Прощу помощи в поиске научных статей о календарно-обрядовой поэзии Республики Беларусь. Тема следующая: календарно-обрядовая поэзия (осенние песни).
Спасибо!
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (источники поиска: ЭК НББ, БД «Беларусь: ад мінулага да сучаснага», БД «Культура і мастацтва Беларусі», Репозиторий Белорус. гос. ун-та культуры и искусств, ИПС Google Scholar):
1.Воінава А.М. Лексіка каляндарна-абрадавага восеньскага цыклу на тэрыторыі Гомельскага рэгіёна // Традыцыі матэрыяльнай і духоўнай культуры Усходняга Палесся: праблемы вывучэння і захавання ў постчарнобыльскі час : матэрыялы IV Міжнар. навук. канф., Гомель, 31 мая 2013 г. / Гомел. дзярж. ун-т ; рэдкал.: А.А. Станкевіч (гал. рэд.) [і інш.]. – Гомель, 2013. – С. 121–124 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://core.ac.uk/download/pdf/76001751.pdf (27.04.2022).
2.Выскварка С.Г. Жніўныя песні Любаншчыны (па матэрыялах фальклорных экспедыцый 1990–2014 гадоў) // Аўтэнтычны фальклор: праблемы захавання, вывучэння, успрымання: (памяці антраполага Зінаіды Мажэйкі) : зб. навук. пр. удзельнікаў IX Міжнар. навук. канф., Мінск, 24–26 крас. 2015 г. / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў [і інш.] ; рэдкал.: В.Р. Языковіч (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2015. – С. 208–210 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by:8080/bitstream/handle/123456789/5601/ZHN%d0%86%d0%8eNYIYA%20PESN%d0%86%20LYUBANSHCHYINYI.pdf?sequence=1&isAllowed=y (27.04.2022).
3.Гурскі А.І. Эстэтыка каляндарна-абрадавай паэзіі беларусаў: жніво // Род. слова. – 2009. – № 8. – С. 76–79. Шифр НББ: 3ОК2069
4.Гурскі А.І. Эстэтыка песеннага фальклору: яе сутнасць і мэтанакіраванасць // Род. слова. – 2009. – № 1. – С. 91–95. Шифр НББ: 3ОК2069
5.Казакова І.В. Восеньскія песні // Род. слова. – 2008. – № 9. – С. 103–104. Шифр НББ: 3ОК2069
6.Казакова І.В. Восеньскія песні як спецыфічная беларуская з'ява ў славянскім фальклоры // Актуальныя праблемы літаратуразнаўства і фалькларыстыкі : зб. арт. / Беларус. дзярж. ун-т ; склад. В.В. Прыемка ; пад агул. рэд. Т.І. Шамякінай. – Мінск, 2018. – С. 125–152. Шифр НББ: 1Н//683088(039)
7.Кастрыца А.А. Асаблівасці псіхалагізму ў жніўных песнях беларусаў // Пытанні мастацтвазнаўства, этналогіі і фалькларыстыкі / Ін-т мастацтвазнаўства, этнаграфіі і фальклору. – Мінск, 2015. – Вып. 18. – С. 250–254. Шифр НББ: 1Н//522123(039)
8.Марозава Т.А. Кампазіцыйныя прыёмы каляндарна-абрадавых песенных тэкстаў: прыпеў // Вес. БДПУ. Сер. 1, Педагогіка. Псіхалогія. Філалогія. – 2004. – № 1. – С. 87–90. Шифр НББ: 3ОК13299
9.Матыліцкая Н.В. Канстантныя сюжэтныя сітуацыі зажынкавых песень // Фалькларыстычныя даследаванні : Кантэкст. Тыпалогія. Сувязі : зб. арт. / Беларус. дзярж. ун-т. – Мінск, 2009. – Вып. 6. – С. 133–138 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://repository.buk.by (27.04.2022).
Дополнительно:
1.Жніўныя песні / Ін-т мастацтвазнаўства, этнаграфіі і фальклору Акад. навук Беларус. ССР ; рэд. А.С. Фядосік. – Мінск : Навука і тэхніка, 1974. – 813 с. Шифр НББ: 1БА163340
2.Ліс А.С. Беларуская каляндарна-абрадавая песня ў кантэксце фальклорных традыцый славян / А.С. Ліс. – Мінск : Беларус. навука, 2008. – 294 с. Шифр НББ: 1Н//127535(039)
3.Ліс А.С. Жніўныя песні / А.С. Ліс. – Мінск : Навука і тэхніка, 1993. – 237 с. Шифр НББ: 1БА6096
Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-line (открыть ссылку). Рекомендуем также при необходимости воспользоваться платной услугой Национальной библиотеки Беларуси – Электронной доставкой документов (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.