ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 40462
№ 40462  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Добры дзень! Падкажыце, калі ласка, артыкулы аб песенным фальклоры Беларусі за апошнія 10 гадоў (веснавыя, восеньскія, зімовыя, вясельныя і гтд.) калі ёсць надрукаваныя ў гэты перыяд. Вялікі дзякуй за дапамогу.
Ответ: Здравствуйте! Предлагаем для изучения (источники поиска: БД «Беларусь: ад мінулага да сучаснага», Электрон. б-ка Белорус. гос. ун-та, Репозиторий Белорус. гос. акад. музыки):
1.Бадзей М. В. Зялёнае віно ў беларускіх народных песнях: семантыка і прагматыка // Працы Кафедры сучаснай беларускай мовы / Беларус. дзярж. ун-т. – Мінск, 2015. – Вып. 14. – С. 7–10 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://elib.bsu.by/handle/123456789/149138 (13.10.2022).
2.Выскварка С. Г. Жніўныя песні Любаншчыны (па матэрыялах фальклорных экспедыцый 1990–2014 гадоў) // Аўтэнтычны фальклор: праблемы захавання, вывучэння, успрымання: памяці антраполага Зінаіды Мажэйкі : зб. навук. пр. удзельнікаў IX Міжнар. навук. канф., Мінск, 24–26 крас. 2015 г. / Беларус. дзярж. ун-т культуры і мастацтваў [і інш.] ; рэдкал.: В. Р. Языковіч (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2015. – С. 208–210. Шифр НББ: 1Н//510844К(039)
3.Глузд В. І. Летнія абрады і песні Жлобіншчыны // Актуальные проблемы филологии : сб. науч. ст. / Гомел. гос. ун-т. – Гомель, 2018. – Вып. 11. – С. 145–150. Шифр НББ: 3Н//891
4.Даніловіч Н. І. Мелагеаграфія каляндарных напеваў Верхняга Над'ясельдзя і яго сумежжаў // Вес. Беларус. дзярж. акад. музыкі. – 2017. – № 30. – С. 27–39 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://rep.bgam.by:808/xmlui/bitstream/handle/123456789/845/Danilovich.pdf?sequence=1&isAllowed=y (13.10.2022).
5.Зыкова Л. В. Календарно-обрядовый фольклор Могилевской области в системе нематериальной культурной ценности // Магілёўскі мерыдыян : нататкі / Магілёўс. аддз. Беларус. геагр. т-ва. – Магілёў, 2018. – Т. 18, вып. 3/4. – С. 76–80. Шифр НББ: 3ОК10377
6.Казакова І. В. Восеньскія песні як спецыфічная беларуская з'ява ў славянскім фальклоры // Актуальныя праблемы літаратуразнаўства і фалькларыстыкі : зб. арт. / Беларус. дзярж. ун-т ; склад. В. В. Прыемка ; пад агул. рэд. Т. І. Шамякінай. – Мінск, 2018. – С. 125–152 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://elib.bsu.by/bitstream/123456789/208195/1/194-198.pdf (13.10.2022).
7.Ковалева Р. М. Календарно-обрядовая песня как образец герметичного текста // Традыцыі і сучасны стан культуры і мастацтва : матэрыялы Міжнар. навук.-практ. канф., Мінск, 28–29 лістап. 2013 г. : у 2 ч. / Цэнтр даслед. беларус. культуры, мовы і літ. НАН Беларусі ; уклад.: Н. С. Бункевіч [і інш.] ; рэдкал.: А. І. Лакотка (гал. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2014. – Ч. 2. – С. 260–264. Шифр НББ: 1Н//462603(039)
8.Пескин А. Б. Ладовая переменность и ее проявления в календарно-обрядовых песнях Белорусского Понеманья // Вес. Беларус. дзярж. акад. музыкі. – 2019. – № 34. – С. 51–56 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://rep.bgam.by:808/xmlui/bitstream/handle/123456789/1401/Peskin.pdf?sequence=1&isAllowed=y (13.10.2022).
9.Хазанава К. Л. Каляндарна-абрадавая лексіка ў народна-песеннай спадчыне Гомельска-Бранскага пагранічча // Славянская мифология и этнолингвистика : сб. науч. ст. / Гомел. гос. ун-т ; редкол.: В. И. Коваль (отв. ред.) [и др.]. – Гомель, 2015. – С. 253–256. Шифр НББ: 1Н//540921К(039)
10.Швед И. А. «Хто в жныво гуляе – той зымой голодае»: жниво на Брестчине // Астрамеч. рукап. – 2021. – № 3. – С. 20–23 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://a-volk.by/assets/pdf/Ostromechevo-3-21.pdf (13.10.2022).
Составление списка литературы (платно) также можно заказать on-line (открыть ссылку). Рекомендуем также при необходимости воспользоваться платной услугой Национальной библиотеки Беларуси – Электронной доставкой документов (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.