ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 46005
№ 46005  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Здравствуйте! Прошу помощи в поиске материалов о стихотворении Якуба Коласа "На разоренной земле" для подготовки конкурсной работы.
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем для изучения литературу более широкого плана ( источники поиска: ЭК НББ , ИПС Google Scholar, Электрон. б-ка БГУ):
1. Абрамов А. М. Лирика и эпос Великой Отечественной войны: Проблематика, стиль, поэтика. – Изд. 2-е. – Москва : Сов. писатель, 1975. – 559 с.
Шифр НББ: АН887451*АР406971
2. Ганчарова-Цынкевіч Т. У. Паэзія і публіцыстыка Якуба Коласа перыяду Вялікай Айчыннай вайны / Т. Ганчарова-Цынкевіч, Т. Мельнікава // Каласавіны: Якуб Колас і яго сучаснікі: да вывучэння творчых і асабістых узаемасувязей пісьменніка : матэрыялы XXV навук. канф., Мінск, 3 лістап. 2010 г./ Дзярж. літ.-мемар. музей Я. Коласа ; склад.: З. М. Камароўская, Г. І. Зайцава. – Мінск, 2011. – С. 79–84. Шифр НББ: 1Н//318609(039)*1Н//318614(039)*
3. Жыгоцкі М. У суровыя гады ваеннага ліхалецця // Полымя. – 2009. – № 12. – С. 148–163. Шифр НББ: 3ОК1714
4. Клімуць Я. Гнеўна-выкрывальная паэзія Якуба Коласа часу Вялікай Айчыннай вайны // Каласавіны : матэрыялы XXIX навуковай канферэнцыі, прысвечанай 70-годдзю Перамогі ў Вялікай Айчыннай вайне і 90-годдзю паэмы Якуба Коласа "Сымон-музыка", 3 лістапада 2016 г., Мінск / Дзярж. літ.-мемар. музей Якуба Коласа ; склад.: З. М. Камароўская, І. М. Казловіч. – Мінск, 2016. – С. 94–101.
Шифр НББ: 1Н//593810(039)*1Н//882889(039)
5. Курыленка Г. М. Жанрава-тэматычная разнастайнасць у творчасці Якуба Коласа перыяду Вялікай Айчыннай вайны // Каласавіны: Якуб Колас і яго сучаснікі: да вывучэння творчых і асабістых узаемасувязей пісьменніка : матэрыялы XXV навук. канф., Мінск, 3 лістап. 2010 Мінск / Дзярж. літ.-мемар. музей Я. Коласа ; склад.: З. М. Камароўская, Г. І. Зайцава. – Мінск, 2011. – С. 120–125.
Шифр НББ: 1Н//318609(039)*1Н//318614(039)
6. Мушынскі М. І. Вобраз вайны ў творах Якуба Коласа 1941?1945 гг. // Вялікая Айчынная вайна ў мастацкай літаратуры : матэрыялы рэсп. навук. канф., Мінск, 27 крас. 2005 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; рэдкал.: І. С. Роўда (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2007. – С. 9–22.
Шифр НББ: 1Н//71527(039)*1Н//71528(039)*
7. Рагойша В. П. Да штыка прыраўняў ён пяро: лірыка Якуба Коласа ў змаганні з фашызмам // Весн. Ін-та культуры Беларусі. – 2012. – [Пілот. вып.]. – C. 124–128 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://80.94.168.188/bitstream/handle/123456789/16389/Da%20shtyka%20pryra%D1%9Enja%D1%9E%20jon%20pjaro.%20L%D1%96ryka%20Ja.%20Kolasa%20%D1%9E%20zmagann%D1%96%20z%20fashyzmam.pdf?sequence=1&isAllowed=y (23.10.2024).
8. Рагойша В. П. Жанравая своеасаблівасць лірыкі Якуба Коласа перыяду Вялікай Айчыннай вайны // Вялікая Айчынная вайна ў мастацкай літаратуры : матэрыялы рэсп. навук. канф., Мінск, 27 крас. 2005 г. / Беларус. дзярж. ун-т ; рэдкал.: І. С. Роўда (адк. рэд.) [і інш.]. – Мінск, 2007. – С. 22–30.
Шифр НББ: 1Н//71527(039)*1Н//71528(039)
9. Рагойша В. П. Лірыка Якуба Коласа перыяду Вялікай Айчыннай вайны: жанравы дыяпазон // Весн. БДУ. Сер. 4, Філалогія. Журналістыка. Педагогіка. – 2005. – № 3. – С. 3–8 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://elib.bsu.by/handle/123456789/165326 (23.10.2024).
10. Смолина А. Н. Советская поэзия периода Великой Отечественной войны и православие: лингвокоммуникативный аспект // Экология языка и коммуникативная практика. – 2015. – № 1. – С. 243–268 ; То же [Электронный ресурс]. – URL: https://cyberleninka.ru/article/n/sovetskaya-poeziya-perioda-velikoy-otechestvennoy-voyny-i-pravoslavie-lingvokommunikativnyy-aspekt.pdf (23.10.2024).
С. 248.
См. также: Якуб Колас. «На разоренной земле» (открыть ссылку).
Рекомендуем при необходимости воспользоваться платной услугой Национальной библиотеки Беларуси – Электронной доставкой документов (открыть ссылку).
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.