ВИРТУАЛЬНАЯ
СПРАВОЧНАЯ
СЛУЖБА
КОРПОРАЦИЯ УНИВЕРСАЛЬНЫХ НАУЧНЫХ БИБЛИОТЕК
международный проект ВСС КОРУНБ
Главная О проекте Библиотеки-участницы Помощь "Библиограф+" Публикации donate!
БИБЛИОТЕКИ-УЧАСТНИЦЫ КОРУНБ
Просмотр запроса № 5788
№ 5788  |  распечатать  |  оцените ответ  |  комментарий для библиографа  |
Здравствуйте!Подскажите пожалуйста литературу для написания курсовой по конституционному праву на тему "КОНТРОЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ"
План:1. Конституційні засади парламентського контролю в Україні.2.Правове регулювання організації і проведення парламентських слухань у Верховній Раді України та її комітетах.3.Правовий статус тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України.4.Імпічмент Президенту України й оголошення недовіри Кабінету Міністрів України як форми контрольної діяльності парламенту України.5.Парламентський контроль за діяльністю органів та посадових осіб Верховної Ради України: правова природа, форми здійснення і шляхи вдосконалення.
Я очень буду благодарна.
Ответ: Здравствуйте. Предлагаем следующий список литературы по Вашей теме (источники поиска: ЭК НББ, ЭК РГБ, ЭК НБ України ім. В.І. Вернадського, БД «East View Publications», НЭБ «eLibrary.ru», БД ИНИОН РАН по государству и праву, ИПС «Nigma»):
1. Барабаш Ю.Г. Парламентський контроль в Україні (конституційно-правовий аспект) / Ю.Г. Барабаш. – Харьків : Легас, 2004. – 192 с.
2. Бринцев В. Законодавче забезпечення окремих форм парламентського контролю відповідно до засад, встановлених Конституцією України // Вибори та демократія. – 2009. – № 2. – С. 20–25.
3. Бугайчук К.Л. Парламентський контроль за дотриманням прав та свобод громадян в діяльності органів внутрішніх справ // Право і безпека. – 2004. – Т. 3, № 4. – С. 53–57.
4. Ващенко І. Парламентський контроль у структурі державного фінансового контролю в Україні // Банк. справа. – 2004. – № 3. – С. 53–60.
5. Євтушенко О. Парламентський контроль за діяльністю Президента України / О. Євтушенко, Т. Настич // Сучасна укр. політика. Політики і політологи про неї. – 2008. – Вип. 14. – С. 166–174.
6. Залюбовська І.К. Парламентський контроль за діяльністю органів виконавчої влади як засіб забезпечення законності у сфері державного управління : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / Залюбовська І.К. ; Одес. нац. юрид. акад. – Одеса, 2002. – 20 с.
7. Калініченко О. Аспекти парламентського контролю за реалізацією конституційного права свобод та обов'язків людини та громадянина // Право України. – 2008. – № 1. – С. 153–155.
8. Ківалов С.В. Парламентський контроль за діяльністю органів виконавчої влади в Україні: історія, теорія, перспективи / С.В. Ківалов, І.К. Залюбовська. – Одеса : Юрид. л-ра, 2004. – 150 с.
9. Кресіна І.О. Інститут імпічменту: порівняльний політико-правовий аналіз / І.О. Кресіна, А.А. Коваленко, С.В. Балан. – Київ : Юрид. думка, 2004. – 176 с.
10. Кривенко Л. Парламентський контроль. Бар'єри і колізії // Віче. – 2004. – № 6 (147). – С. 9–13.
11. Майданник О. Депутатський запит та інтерпеляція як форми реалізації парламентом контрольної функції: характерні ознаки, співвідношення // Юрид. Україна. – 2009. – № 7. – С. 18–21.
12. Майданник О. Парламентський контроль в Україні / О. Майданник. – Київ : Нац. пед. ун-т, 2004. – 320 с.
13. Майданник О. Повноваження та форми діяльності народного депутата України у сфері парламентського контролю: (теорет. аспект) // Право України. – 2007. – № 8. – С. 9–13.
14. Майданник О. Поняття і сутність парламентського контролю // Право України. – 2004. – № 10. – С. 12–16.
15. Майданник О. Правовідносини з парламентського контролю: поняття, характерні ознаки // Право України. – 2006. – № 5. – С. 142–145.
16. Майданник О.О. Теоретичні проблеми контрольної функції Парламенту України : автореф. дис. ... д-ра юрид. наук : 12.00.02 / Майданник О.О. ; Ін-т законодавства Верховної Ради України, [Ін-т держави і права ім. В.М. Корецького НАН України]. – Київ, 2008. – 39 с.
17. Мартинюк Р. Інститут імпічменту в Україні: вади вітчизняної моделі // Право України. – 2008. – № 2. – С. 105–108.
18. Марцеляк О.В. Спеціалізовані органи парламентського контролю в Україні: статус і функціонування / О.В. Марцеляк, Ю.М. Коломієць, Г.В. Зубенко. – Харьків : Прометей-Прес, 2006. – 265 с.
19. Парламентський контроль у сфері безпеки і оборони : матеріали Міжнар. конф., Київ, 27-28 верес. 2002 р. / Нац. ін-т проблем міжнар. безпеки при Раді нац. безпеки і оборони України, Женев. центр демократ. контролю над збройними силами ; ред. О.С. Бодрук. – Київ, 2003. – 296 с.
20. Парламентський контроль: українські реалії та світовий досвід : матеріали наук.-практ. конф. та пропозиції щодо вдосконалення законодавства / Верховна Рада України, ПРООН в Україні, Прогр. "Доброчесність на практиці: прогр. врядування". – Київ, 2005. – 122 с. ; То же [Электронный ресурс]. – URL: http://www.ac-rada.gov.ua/control/main/ru/publish/article/393139;jsessionid=AD22A216A2CC0A76C342C3C1E1C05FC6 (12.02.10).
21. Поліщук В.В. Механізми вдосконалення парламентського фінансового контролю (на прикладі Автономної Республіки Крим) : автореф. дис. ... канд. наук з держ. упр. : 25.00.02 / Поліщук В.В. ; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України, Харк. регіон. ін-т держ. упр. – Харьків, 2005. – 20 с.
22. Соловйов В.М. Парламентський контроль – спеціальний спосіб забезпечення законності в державному управлінні України // Статистика України. – 2005. – № 1. – С. 77–80.
23. Солодаренко М.А. Парламентський контроль законності державного управління: зміст та основні форми // Часоп. Київ. ун-ту права. – 2006. – № 1. – С. 79–85.
[Национальная библиотека Беларуси]
Оценка ответа:
оценки отсутствуют
Обратная связь
Оцените ответ:
Ваши комментарии для библиографа:
Уважаемые читатели!
Если вы хотите уточнить запрос, то сделайте это через форму подачи запроса
в соответствии с правилами Службы.